Nieuws

Geen strafvermindering voor Enschedeër die gezin 1,5 jaar op sadistische wijze vernederde

Kane P. heeft een gezin uit Enschede anderhalf jaar mishandeld en vernederd. Foto ter illustratie.
Kane P. heeft een gezin uit Enschede anderhalf jaar mishandeld en vernederd. Foto ter illustratie. © ANP
Op een onmenselijke manier perste hij in 2014 en 2015 een moeder uit Enschede en haar zoon en dochter af. Vooral de zoon moest het ontgelden. Plaatsgenoot Kane P. gebruikte hem als levende boksbal, dwong hem rauwe eieren te eten, liet hem bijten door een hond en dwong hem de anus van die hond te likken. P. kreeg daar vier jaar celstraf voor, waar in hoger beroep een half jaar af ging. Dat was niet naar tevredenheid van de Enschedeër, die in cassatie ging. Toch blijft die straf overeind, bepaalde de Hoge Raad vandaag.
Getuigen hadden de rechters moeten overtuigen dat Kane P. niet het monster is dat de media van hem heeft gemaakt. Zij zouden moeten verklaren dat P. het altijd heel gezellig had in de woning van de Enschedese moeder en haar kinderen. Vooral met de dochter, met wie hij toen een relatie had, had de man het leuk. Zo beweert hij.
Toch kreeg hij in 2018 een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, opgelegd voor de gruwelijke manier waarop hij het leven van zijn slachtoffers tot een hel maakte.

Hond berijden en likken

Zij moesten niet alleen geld afstaan, maar ook een reeks aan vernederende opdrachten uitvoeren. Daarbij moest vooral de zoon het ontgelden. Zo moest hij, alleen gekleed in vrouwenondergoed, op de grond gaan liggen waarna er mayonaise en curry over hem heen werd gespoten.
Ook werd hij gedwongen om de winterdag gekleed in enkel een string over straat te lopen. En hij moest als een hond laten aanlijnen, zich door een hond laten bijten, die hond berijden en de anus van het dier likken.

'Bedreigd door Dominicaanse bende'

Ook de moeder en dochter werden in 2014 en 2015 op onmenselijke manier vernederd door de Enschedeër. De hel waarin het gezin leefde begon toen P. beweerde dat ze werden bedreigd door criminelen uit de Dominicaanse Republiek. P. zou het drietal beschermen met hulp van de No Limit Soldiers, een beruchte bende uit Curaçao. Die bende wilde geld zien, dat het gezin moest ophoesten, en zou later ook de vernederingen hebben geëist.
De slachtoffers betaalden zo bijna 50.000 euro aan beschermer P, die dat bedrag doorspeelde naar de No Limit Soldiers. Maar de bedreiging door de Dominicaanse criminelen bleek verzonnen, oordeelde de rechtbank in Almelo in 2018, net als de bescherming door de bende van Curaçao. Het geld dat P. moeder en beide kinderen aftroggelde, zou hij hebben gebruikt om te gokken.

Cassatieverzoek

De rechtbank veroordeelde P. tot vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, en het betalen van een schadevergoeding van ruim 45.000 euro. P. ging in hoger beroep, waarna de straf is bijgesteld naar vier jaar cel waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk. Getuigen die in zijn voordeel zouden spreken, zijn toen niet gehoord.
In een laatste poging de getuigen te laten horen, hebben P. en zijn advocaat Joyce de Vries een cassatieberoep ingediend. Maar dat is vandaag afgewezen door de Hoge Raad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.