Nieuws

Blokzijl in het teken van nieuw theaterspektakel: "We vertellen het verhaal van de legendarische Kaatje"

Haven Blokzijl
Haven Blokzijl © RTV Oost
Na het grote succes van de theaterstukken 'Fanfare' en 'Storm over Beulaeke' komt theater de Meenthe met een gloednieuw theaterspektakel over Kaatje bij de Sluis, bekend van het gelijknamige restaurant en legendarisch in Blokzijl en omgeving. Met als decor van de voorstelling: het centrum van Blokzijl. Deze week waren in theater de Meenthe in Steenwijk de eerste repetities.
Een muzikaal theaterspektakel, dat aankomende juni plaats gaat vinden in het centrum van Blokzijl. "Met zo'n honderd zangers, acteurs en muzikanten maken we samen deze voorstelling over de legende Kaatje. Wat die legende precies is zeg ik nog niet, daarvoor moet je echt komen kijken", zegt Melissa Romée. Zij speelt mee in de voorstelling.
Eerste repetities theaterspektakel Kaatje bij de sluis.
Totaal verrast was hoofdrolspeelster Marion Mulder toen ze te horen kreeg dat zij de rol van Kaatje mag gaan vertolken. "Ik had helemaal geen ambitie om deze rol te gaan vertolken. Ik had eigenlijk auditie gedaan voor een kleinere rol. Ik ben sinds kort begonnen met een hbo-opleiding en wilde zeker weten dat ik alles zou kunnen combineren. Uiteindelijk kreeg ik toch het nieuws dat ik Kaatje mag gaan spelen in de voorstelling. Iets waar ik naar uitkijk en met veel plezier ga doen."

"Zin om te beginnen"

Deze week zijn de repetities begonnen. Thomas Kolsters speelt de rol van schipper Folkert, die een belangrijke rol in het verhaal heeft. "Ik heb onwijs veel zin om te beginnen met de repetities. Spannend vind ik het niet. Ik hoop alleen dat de rest minder goed zijn tekst heeft geleerd, zodat ik beter voorbereid over kom", grapt Kolsters.
Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis is vanaf 12 juni te zien. Kaarten zijn vanaf 11 maart te koop via de website van theater De Meenthe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.