Nieuws

Identiteit in stukken gezaagd slachtoffer kanaal Nordhorn bekend

De identiteit van het slachtoffer in het kanaal in Nordhorn is nu bekend
De identiteit van het slachtoffer in het kanaal in Nordhorn is nu bekend © RTV Oost / Rogier van den Berg
De identiteit van het slachtoffer dat op 17 februari in het Eems-Vechtkanaal in Nordhorn, vlak over de grens bij Denekamp, is gevonden is bekend. Het gaat om een 53-jarige man uit Nordhorn met de Letse nationaliteit. Voetgangers vonden op die bewuste zaterdagmiddag verschillende zakken met lichaamsdelen van de man.
Na de vondst stelde de Duitse politie een groot onderzoek in en vond autopsie op de lichaamsdelen plaats. De krant Grafschafter Nachrichten schreef dat de wandelaars de vuilniszakken zelf uit het water haalden aan de Veldhauser Straße, omdat ze dachten dat het om huisvuil ging. Toen ze de zakken openden, stuitten ze op de lichaamsdelen.
De politie heeft tegenover de Grafschafter Nachrichten bevestigd dat de man een gewelddadige dood stierf voordat het lichaam in stukken werd gezaagd.

Onderzoek in volle gang

Autopsie op de verschillende lichaamsdelen gaven geen duidelijkheid over de identiteit van het slachtoffer. Dankzij DNA-onderzoek is nu duidelijk dat het gaat om een 53-jarige man uit Nordhorn met de Letse nationaliteit.
Het moordonderzoek is ondertussen in volle gang. Zo viel de politie de afgelopen dagen meerdere huizen in Nordhorn binnen. In een van die woningen trof de politie een kamer besmeurd met bloed aan. Of dit verband houdt met de lugubere vondst in het Eems-Vechtkanaal is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.