Nieuws

Hamburgerbakker failliet na explosieve prijsstijgingen door Oekraïne-oorlog

De Hengelose vestiging van BurgerMe is failliet verklaard.
De Hengelose vestiging van BurgerMe is failliet verklaard. © Flickr, Keith Jacobs
De Hengelose vestiging van hamburgerketen Burgerme is eerder vandaag failliet verklaard. Nadat het bezorgrestaurant in de problemen was geraakt, heeft de eigenaar zelf het bankroet aangevraagd. Volgens de ondernemer hebben de explosieve prijsstijgingen als gevolg van de Oekraïne-crisis hem zakelijk de kop gekost.
Hamburgerspecialist Burgerme werkt op basis van franchise en heeft vestigingen door het hele land.

Kosten rijzen pan uit

Als curator is Tom Brouwer aangesteld. In een eerste gesprek met de curator liet de getroffen ondernemer weten dat de torenhoge prijsstijgingen als gevolg van de Oekraïne-oorlog hem parten hebben gespeeld. "Hij is in het voorjaar van 2022 begonnen. Een ongunstige tijd want op dat moment rezen de kosten voor grondstoffen en energie de pan uit", aldus de curator.

Eventuele doorstart

Behalve een schuld van circa 25.000 bij onder meer leveranciers heeft de bank een vordering van circa 1,7 ton op de ondernemer.
De curator zegt nog wel te kijken of er een doorstart in zit. "Ik heb begrepen dat Burgerme in totaal 17 vestigingen kent. Ik ga daarom nog wel contact zoeken met Burgerme of er eventueel gegadigden zijn want we hebben het hier over een 'instapklaar' bedrijf", aldus de curator.

'Ultieme hamburger'

Bij Burgerme worden hamburgers geheel naar wens van de klant gebakken, waarbij volgens de website de 'ultieme hamburger' wordt beloofd. Zowel vlees als vegan.
Uitgangspunt is dat de klant zelf kan bepalen hoe groot de hamburger moet worden en wat de verschillende ingrediënten zijn. "Iedereen heeft een eigen smaak, daarom kun je bij ons elke hamburger volledig naar jouw smaak aanpassen. Iets toevoegen of juist weglaten. Als klant heb jij het voor het zeggen en stel je je favoriete hamburger samen."
De vestiging in Hengelo was te vinden aan de Nieuwstraat, de website is inmiddels al uit de lucht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.