nieuws

Nog geen verzoek voor opvang vluchtelingen in oud pand Tubantia Enschede

De gemeente Enschede heeft omwonenden vanavond bijgepraat over de mogelijke komst van asielzoekers naar het voormalige pand van de Twentsche Courant Tubantia in Enschede. Vanavond werd duidelijk dat het COA nog geen verzoek heeft ingediend om daar vluchtelingen op te vangen.
Om mogelijke onrust weg te nemen heeft de gemeente ervoor gekozen omwonenden te informeren. Wethouder Van Houdt en stadsdeelwethouder Welman beantwoordden vragen van de vijftig aanwezigen in een besloten bijeenkomst in het naastgelegen ROC. Volgens de bewindslieden was er sprake van een geïnteresseerde en goede sfeer. 
Zo'n 15 Leden van AZC Alert wilden naar de bijeenkomst om, zoals ze het zelf zeggen, 'omwonenden bij te staan'. Maar de groep had geen uitnodiging en werd door de politie weggestuurd. De rest van de avond hebben de leden buiten voor de deur gestaan. 

Ruimte voor maximaal 500 personen

De gemeente heeft het Centraal Orgaan Asielzoekers aangeboden om vluchtelingen tijdelijk op te vangen in het leegstaande pand aan de Getfertsingel. Gedurende zes maanden zou er volgens de gemeente ruimte zijn voor maximaal 500 personen. 
De opvang van asielzoekers aan de Getfertsingel heeft geen gevolgen voor de vestiging van een asielzoekerscentrum op het Esmarkerveld in Enschede.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.