nieuws

Orkest van het Oosten voorzichtig positief na vergadering in Zwolle over steun

Interim-directeur Bart Van Meijl van het Orkest van het Oosten heeft er nog alle vertrouwen in dat de provincie Overijssel het orkest wil steunen. Vanmiddag werd in het provinciehuis gediscussieerd over financiële steun voor het orkest, dat grote problemen heeft om het hoofd boven water te houden.
De meeste partijen in de Staten lieten zich nog niet uit over steun. Ze willen wachten op de toekomstplannen van het orkest. Die plannen moeten op 1 december bij de provincie worden ingediend. Daarna kijkt een externe deskundige naar de haalbaarheid van de plannen en volgt een voorstel van Gedeputeerde Staten. In januari moeten de Statenleden zich over dat voorstel uitspreken. 

Kritiek op beleid

Tijdens de vergadering vanmiddag hadden veel partijen kritiek op het orkest. Met name door het falende beleid van de afgelopen jaren met veel te ambitieuze plannen, vragen de Statenleden zich af of ze nog wel geld in het symfonieorkest moeten steken. 
Het Orkest van het Oosten wil terug naar de kerntaken, zo vertelde interim-directeur Van Meijl aan de Statenleden. De blik wordt weer gericht op Overijssel, educatie en concerten in zalen in Zwolle, Deventer en Enschede. De eerdere nationale en internationale ambities laat het orkest varen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.