Nieuws

112 Nieuws: Vooral veel blikschade bij kop-staartbotsing bij Raalte

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag, donderdag 29 februari, in onze provincie.

21.01 uur | Vooral veel blikschade bij kop-staartbotsing bij Raalte

Drie auto's raakten vanavond flink beschadigd bij een kop-staartbotsing op de Nieuwe Deventerweg bij Raalte. De bestuurders van de drie auto's zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis.
Twee van de drie auto's waren zo beschadigd, dat er niet meer in gereden kan worden. Een berger heeft de wagens afgesleept. Het ongeluk levert hinder op voor het verkeer. Een deel van de N348 tussen Raalte en Heino is dicht.
Vooral blikschade bij kop-staartbotsing bij Raalte.
Vooral blikschade bij kop-staartbotsing bij Raalte. © SPSMedia/Lucianio de Graaf

16.43 uur | Fietser gewond bij aanrijding in Deventer

Op de kruising van de Londenstraat met de Lubeckstraat in Deventer is vanmiddag een fietser aangereden door een bestelwagen. De fietser raakte daarbij gewond en wordt behandeld in een ambulance. De politie zoekt uit hoe het ongeluk kon gebeuren.
Fietser aangereden op bedrijventerrein in Deventer
Fietser aangereden op bedrijventerrein in Deventer © Rens Hulman

16.28 uur | Ernstig ongeval in Losser

Een fietser is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding in Losser. Het slachtoffer werd op de kruising van de Raadhuisstraat en de Gronausestraat geschept door een auto. De gewonde is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter is later tijdens de vlucht geannuleerd.
Fietser gewond bij aanrijding in Losser
De weg is door de politie afgezet voor sporenonderzoek. Het verkeer moet voorlopig omrijden.
Politie onderzoekt toedracht van ernstig ongeval in Losser
Politie onderzoekt toedracht van ernstig ongeval in Losser © Pascal Vlutters/SPS Media

16.15 uur | Brand op aanhanger bedrijfsbus, ravage in Vriezenveen

Een bedrijfsbus met aanhanger heeft vanmiddag voor een ravage gezorgd in Vriezenveen. Op de aanhanger stonden een hoogwerker en een aggregaat. Vermoedelijke is in een van de apparaten kortsluiting ontstaan. Hierop is de aanhanger in brand gevlogen.
Met hulp van omstanders heeft de bestuurder de aanhanger losgekoppeld om verdere schade te voorkomen. De combinatie had toen al wel een lantaarnpaal geramd. De brandweer moest worden opgetrommeld om de brand te blussen. Het Oosteinde was tijdelijk afgesloten. Op dit moment is weer een rijbaan opengesteld voor het verkeer, dat daar in beide richtingen gebruik van moet maken. De politie onderzoekt het ongeluk.
Aanhanger schoot los en vliegt in brand aan het Oosteinde in Vriezenveen
Aanhanger schoot los en vliegt in brand aan het Oosteinde in Vriezenveen © Alwin Winkel

14.51 uur | Brand in ondergrondse afvalcontainer in Zwolle lijkt loos alarm

De brandweer is vanmiddag gealarmeerd voor een mogelijke afvalbrand in een van de ondergrondse containers aan de Amer in Zwolle. De bestuurder van een vuilniswagen had bij het legen van de container rook gezien. De brandweer kon met een warmtebeeldcamera ter plekke niets vinden en rijdt nu mee met de vuilniswagen naar de afvalinzameling van ROVA aan de Hessenpoort. Daar wordt met het lossen van de vuilniswagen gekeken of er inderdaad sprake is van een smeulende afvalbrand.
Brandweer checkt mogelijke afvalbrand in vuilniswagen
Brandweer checkt mogelijke afvalbrand in vuilniswagen © Ruben Meinten/Persbureau Heitink

10.23 uur | Botsende vrachtwagens veroorzaken verkeershinder in Zwolle

Een botsing tussen twee vrachtwagens heeft vanochtend veel verkeershinder veroorzaakt op de N337 in Zwolle. Het ongeval gebeurde bij de verkeerslichten op de kruising van de IJsselallee met de Nieuwe Veerallee. Een van de vrachtwagens reed tegen de achterzijde van de vrachtwagen die ervoor reed. Beide wagen liepen schade op en moeten worden weggesleept door een bergingsbedrijf. De chauffeurs raakten bij de aanrijding niet gewond.
Vrachtwagen staat na ongeval met schade op IJsselallee in Zwolle
Vrachtwagen staat na ongeval met schade op IJsselallee in Zwolle © Rens Hulman
Ondanks dat het allemaal niet zo spectaculair was, veroorzaakt het ongeval grote hinder voor het verkeer dat van Ittersum naar het centrum van Zwolle of de A28 wil rijden. Slechts een van de drie rijstroken is open voor het verkeer, dat inmiddels in een beste file staat richting de oprit van de A28. .
Na ongeval 2 van de 3 rijstroken op N337 in Zwolle afgesloten voor verkeer
Na ongeval 2 van de 3 rijstroken op N337 in Zwolle afgesloten voor verkeer © Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.