Nieuws

Welbions verlicht woningnood in Hengelo met tijdelijk wooncomplex voor kleine huishoudens

Impressie van het tijdelijke wooncomplex aan de Tuindorpstraat in Hengelo
Impressie van het tijdelijke wooncomplex aan de Tuindorpstraat in Hengelo © Welbions
Woningcorporatie gaat tijdelijk noodwoningen plaatsen op het Hazemeijerterrein in Hengelo. De woningen zijn specifiek bedoeld om de woningnood onder de een- en tweepersoonshuishoudens te verlichten. Welbions bouwt regelmatig nieuwe huurhuizen, maar deze nieuwbouw is vaak niet passend voor kleine huishoudens die een betaalbaar huis zoeken.
In Hengelo is veel vraag naar betaalbare woningen voor een- of tweepersoonshuishoudens, die vaak lang moeten wachten op een passende woning. Om de wachttijden te verlagen heeft Welbions daarom 48 zogeheten modulaire woningen gekocht van de Rijksoverheid. Deze woningen zijn verplaatsbaar en bedoeld om de druk op woningmarkt te verlichten.
De grond waarop de woningen komen is van eigenaar Roelofs & Haase. Welbions mag de grond de komende tien jaar gebruiken voor deze woningen. De woningen komen aan de voorkant van het Hazemeijer terrein, aan de Tuindorpstraat. Op dit moment is de locatie in gebruik als parkeerplaats.
Het parkeren wordt verplaatst naar de zijkant van het Hazemeijer terrein. Ook blijft er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar aan de achterzijde van het complex.

Type woningen

Op het terrein komen twee rijen van 24 woningen tegenover elkaar te staan. Beide gebouwen bestaan uit drie woonlagen. De entree en de galerijen zitten aan de binnenkant van het wooncomplex. Het gaat om woningen met één, twee of drie slaapkamers.
De woningen zijn geschikt voor kleine huishoudens. De helft van de woningen is bedoeld voor statushouders, de andere helft voor reguliere woningzoekenden.
Direct omwonenden en ondernemers van het Hazemeijer terrein zijn deze week geïnformeerd over de plannen. Het streven is om eind 2024 de tijdelijke woningen op deze locatie te plaatsen. Welbions moet nog wel een omgevingsvergunning bij de gemeente Hengelo aanvragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.