nieuws

"Zelfs gedwongen degradatie is een mogelijkheid voor FC Twente"

Roberto Branco Martins
De kans bestaat dat FC Twente gedwongen degradeert uit de eredivisie. Dat zegt advocaat Roberto Branco Martins tegenover Quote.
Hij zegt dat de club gestraft kan worden voor de deal met investeringsmaatschappij Doyen. Vandaag lekte het contract met die maatschappij uit en daarin blijkt dat FC Twente haar HR-beleid laat dicteren door een derde partij, iets dat ten strengste verboden is. Volgens Branco Martins zijn er verschillende straffen mogelijk: "Als dit allemaal klopt dan is de kans groot dat er een flinke sanctie gaat volgen, vanuit de KNVB of de FIFA. Een goede mogelijkheid is twee achtereenvolgende jaren geen transfers mogen doen. Maar ook een geldboete en zelfs gedwongen degradatie zijn een mogelijkheid."

KNVB

Hij betwijfelt of de KNVB de overeenkomst heeft gecontroleerd en uiteindelijk goedgekeurd: "Als de KNVB weet heeft gehad van dit contract dan is het ook de vraag of er iemand bij de controle heeft zitten slapen. Men weet donders goed dat dit soort contracten niet door de beugel kan. Het kan zijn dat er een versie is gedeponeerd bij de KNVB, terwijl tussen partijen een andere versie gold."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.