nieuws

Bewoners aan de Knik in Denekamp ongerust om paardenbeul

De gemoedelijke sfeer in en rondom De Knik in het buitengebied van Denekamp is verdwenen. Vorige week donderdag werd daar een merrie mishandeld in een stal.
De mishandeling van de merrie Brize is eigenaar Hennie Schallenberg en de familie Oude Hendriksman, eigenaar van de stal, niet in de koude kleren gaan zitten. “Er komen hier zoveel mensen langs om te genieten van de mooie omgeving dat wij niets verdachts hebben gezien” zegt mevrouw Oude Hendriksman. “Nu weten wij niet meer of wij iedereen wel kunnen vertrouwen” vervolgt ze met overslaande stem.
De Knik in Denekamp is een straat die populair is bij wandelaars en hondenuitlaters. De weg loopt in een grote boog vanaf de bebouwde kom door een stukje buitengebied weer terug de bebouwde kom in. Veel bewoners aan de Knik houden paarden. De buurt weet na de mishandeling in de stal niet meer of alle voorbijgangers wel te vertrouwen zijn.

Maatregelen

De eigenaren van de paarden die in de stal van de familie Oude Hendriksman staan willen maatregelen nemen om een gruweldaad als deze te voorkomen. “We hebben overwogen om een camera op te hangen of we doen een slot op de staldeur”, zegt Hennie Schallenberg. "Het gevolg is dat wanneer er iets in de stal gebeurt, zoals een brand, de paarden er niet makkelijk uitgehaald kunnen worden, ik weet niet of dat wel ideaal is".
Met Brize komt het op den duur allemaal wel weer goed. Haar vagina is ernstig beschadigd met een voorwerp en is gehecht. Ze zit nu aan de antibiotica. Het oosten van Nederland kampt al enige tijd met veel gevallen van paardenmishandeling. Een dader is nog niet gepakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.