nieuws

Licentiecommissie KNVB kijkt opnieuw naar deal FC Twente en Doyen

Joop Munsterman
Joop Munsterman
De licentiecommissie van de KNVB heeft besloten opnieuw onderzoek te doen naar de samenwerking tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen. Dat zegt woordvoerder Van Kastel van de KNVB.
Van Kastel zegt in een reactie op de vandaag naar buiten gekomen overeenkomst tussen Doyen en FC Twente verrast te zijn over de inhoud van die overeenkomst.  ,Bij de documenten die op internet zijn verschenen, staan additionele stukken die bij ons niet bekend zijn. We willen nu van FC Twente weten of dit klopt.' 
Als de informatie op internet klopt, is dat ernstig, stelt de woordvoerder, die niet in wil gaan op mogelijke sancties die FC Twente kunnen treffen. 'Dat is niet aan de KNVB, maar aan de licentiecommissie en de aanklager betaald voetbal', aldus Van Kastel. 

Gedwongen degradatie

Advocaat Roberto Branco Martins stelde eerder vandaag tegenover Quotenet dat FC Twente stevig gestraft zou kunnen worden als blijkt dat een derde partij, Doyen dus, invloed heeft op het beleid van de club. Volgens de advocaat kan die straf variëren van een geldboete tot gedwongen degradatie naar de Jupiler League. Ook is het volgens hem mogelijk dat FC Twente één of meerder seizoenen geen transfers zou mogen doen. 
Van Kastel kan nog niet zeggen wanneer de KNVB en FC Twente met elkaar in gesprek gaan over de overeenkomst tussen de club en Doyen. Want er valt duidelijk wat te bespreken. ,Het heeft er schijn van dat er andere afspraken zijn gemaakt dan bij ons bekend zijn', reageert Van Kastel op de gelekte contracten tussen Twente en investeerdersgroep Doyen.

Deal goedgekeurd

Zoals het in het gelekte contract op papier staat, heeft Doyen verregaande zeggenschap gekregen over het transferbeleid van FC Twente. Vorig jaar keurde de KNVB de deal nog goed, maar dat contract is niet hetzelfde als het contract dat sinds vandaag op internet staat. 
Het contract tussen FC Twente en Doyen ging over de spelers Luc Castaignos, Quincy Promes, Bilal Ould-Chikh, Youness Mokhtar, Dusan Tadic, Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio. Van die zeven voetballers staan alleen Eghan en Ebecilio nog onder contract in Enschede. FC Twente moet volgens het contract zoals dat op internet staat beide spelers voor komend seizoen verkocht hebben, anders moet de club een boete van 1,4 miljoen euro betalen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.