nieuws

Voorzitter Aldo van der Laan van FC Twente opgestapt

Voorzitter Aldo van der Laan van FC Twente is opgestapt. Dat heeft de club zojuist bekend gemaakt.Â
De documenten die vandaag bekend zijn geworden waren voor Van der Laan de aanleiding. Eerder vandaag lekte het contract uit dat FC Twente en investeringsgroep Doyen hebben gesloten. Dat contract week af van het contract de KNVB had ingezien en goedgekeurd. Voor de licentiecommissie van de KNVB was dit al aanleiding om onderzoek te doen naar het vandaag gelekte contract.

Snel antwoorden

Van der Laan heeft aangegeven dat het clubbelang altijd voor op staat bij hem en dat is nu in het geding, meldt de club in een verklaring. 'Voortdurende twijfel daarover schaadt FC Twente. De KNVB heeft FC Twente naar aanleiding van de documenten vragen gesteld. FC Twente zal die zo spoedig mogelijk beantwoorden', aldus een woordvoerster van de club.
Het gelekte contract kan grote gevolgen hebben voor FC Twente. Als blijkt dat de club een ander contract heeft gesloten met Doyen dan was afgesproken met de KNVB, wacht de club zeker een sanctie. Welke sanctie dat zal zijn, is nog niet bekend, maar niet wordt uitgesloten dat de licentie van de club wordt ingetrokken. Ook is al gesuggereerd dat de KNVB gedwongen zou kunnen laten degraderen naar de Jupiler League. 
Van der Laan was jarenlang de rechterhand van Joop Munsterman bij FC Twente. Hij volgde Munsterman eerder dit jaar op als voorzitter bij de club uit Enschede, die met grote financiële problemen kampt.

Grote problemen

Munsterman en Van der Laan zorgden er met hun ambitieuze plannen voor dat Twente uitgroeide tot een topclub, met de landstitel in 2010 als bekroning. De twee bestuursleden overspeelden echter ook hun hand op financieel gebied. FC Twente kwam daardoor in grote problemen. Het leverde de club afgelopen seizoen voor straf tot twee keer toe drie punten in mindering op.
Munsterman stapte in april onder grote druk op, een paar maanden eerder dan de bedoeling was. Zijn trouwe rechterhand Van der Laan schoof door en werd voorzitter van Twente. De club werd vandaag verrast door uitgelekte documenten over de samenwerking met Doyen. De KNVB kondigde direct aan dat de licentiecommissie zich daarover gaat buigen. Voor Van der Laan was dat reden al zijn bestuursfuncties bij de club neer te leggen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.