nieuws

Voormalige scouts spannen rechtszaak aan tegen FC Twente

Evert Bleuming, voormalig hoofdscout FC Twente
Evert Bleuming, voormalig hoofdscout FC Twente
De voormalige scouts van FC Twente Evert Bleuming en Jan van Staa hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Enschedese betaald voetbalorganisatie. Dat meldt de Telegraaf.
Vanwege de financiële puinhoop besloot FC Twente in april van dit jaar om het scoutingsapparaat, waaronder clubiconen Bleuming en Van Staa, weg te bezuinigen. Dat zij het veld moesten ruimen - na een gesprek van vijf minuten - is hen in het verkeerde keelgat geschoten.
Bleuming (56) speelde elf jaar in de hoofdmacht van FC Twente en was de laatste veertien jaar werkzaam bij de club. Van Staa (60) fungeerde sinds 2004 als assistent-trainer, interim-hoofdcoach en (internationale) scout. Hij staat nog altijd afgebeeld op een groot doek bij stadion de Grolsch Vest.
Schril contrast met miljoenenvergoeding trainers 
De scouts kregen na hun ontslag een paar maanden salaris mee. Een schril contrast met de miljoenen die ontslagen hoofdtrainers als Co Adriaanse, Steve McClaren en Alfred Schreuder werd uitbetaald, terwijl de club met technisch manager Ted van Leeuwen, de inmiddels tot hoofdtrainer gepromoveerde René Hake en assistent Marino Pusic wel nieuwe mensen aannam.
Via de rechter wil het tweetal weer aan het werk bij hun club. Mocht dat niet lukken, willen Bleuming en Van Staa een reëlere financiële ontslagvergoeding afdwingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.