Nieuws

Oud terrein van USV Nieuwleusen in beeld voor opvang Oekraïners

Het oude USV terrein aan de Paltheweg in Nieuwleusen
Het oude USV terrein aan de Paltheweg in Nieuwleusen © Henri Wallinga
Het oude terrein van voetbalvereniging USV aan de Paltheweg in Nieuwleusen is bij de gemeente Dalfsen in beeld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dalfsen moet van de rijksoverheid een locatie aanwijzen waar Oekraïners opgevangen kunnen worden. Volgens burgemeester en wethouders van Dalfsen is het terrein dat eerder ook werd gebruikt voor feesten en evenementen de beste keuze.
"We hebben meerdere opties bekeken. Maar het USV-terrein aan de Paltheweg in Nieuwleusen lijkt de meest kansrijke mogelijkheid", zegt wethouder Jan Uitslag. De haalbaarheid van deze locatie wordt momenteel door de gemeente Dalfsen verder onderzocht.
Het college verwacht binnenkort een definitief besluit te nemen of aan de Paltheweg een opvanglocatie kan worden gerealiseerd voor Oekraïense vluchtelingen. "Indien we besluiten dat deze locatie geschikt is voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, dan informeren we de buurt en organiseren we ook een bijeenkomst", aldus de wethouder.
Volgens Uitslag is er daarna nog voldoende ruimte om met buren in gesprek te gaan en hen te betrekken bij de verdere ontwikkeling van het terrein tot opvanglocatie. "De realisatie van een dergelijke tijdelijke opvangplek met woonunits op een locatie waar nu nog geen voorzieningen zoals stroom en elektriciteit zijn, duurt namelijk ongeveer een jaar. Maar zoals gezegd: onderzoek moet allereerst nog uitwijzen of het realiseren van een opvanglocatie op deze locatie haalbaar is", licht wethouder Jan Uitslag toe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.