Nieuws

De verhuisdozen zijn uitgepakt: Lassus Campus opent deuren

Opening van Lassus Campus.
Opening van Lassus Campus. © John Beumer, OOZ
Een dansstudio, muziektheater en dakterras. De gloednieuwe en duurzame Lassus Campus in Zwolle heeft dit allemaal. Overdag is het een middelbare school en in de avond een plek waar de buurt kan samenkomen.
Door Isabel Molema
Zo’n 1200 leerlingen van Lassus Campus hebben hun eerste schoolweek in hun nieuwe schoolgebouw gehad. "Voor de leerlingen is het nieuw, interessant, wennen, maar wel weer vertrouwd", meent sportdocent Mark Groothuis. Het schoolgebouw bestaat uit drie verschillende scholen, samen onder een dak.
Leerling Sem keek de eerste dagen op school zijn ogen uit. Na een kleine week is hij gewend aan het nieuwe gebouw. Hij heeft ook al een favoriet plekje. "In de aula kunnen we lekker chillen. En als we daar zijn, hebben we ook geen les," vertelt hij met een lach van oor tot oor.

Duurzaam gebouwd

In de sportzalen, waar sportdocent Groothuis veel tijd gaat doorbrengen, zijn klimwanden en een uitklapbare trampoline te vinden. Deze zijn buiten de schooltijden ook te gebruiken voor de buurt. Dat geldt ook voor de theaterzaal in het gebouw.
Lassus Campus is nog niet helemaal af. Op het schoolplein is er nog genoeg herrie te horen van graafmachines en werklui. Rond de meivakantie moet het schoolplein helemaal klaar zijn. Uiteraard is de nieuwe school duurzaam gebouwd. Op het dak liggen zonnepanelen en een warmtepomp. De verbouwing van Van de Capellen school naar Lassus Campus kostte zo’n slordige 30 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.