Nieuws

Van noodgebouw naar glijbaan-glorie: De passie in Wierden geopend

Leendert van den Dool, directeur van De Passie, is dolblij dat leerlingen deze week zijn begonnen in het nieuwe gebouw
Leendert van den Dool, directeur van De Passie, is dolblij dat leerlingen deze week zijn begonnen in het nieuwe gebouw © Rob van der Wardt / Rtv Oost
Na veertien jaar les in een noodgebouw hebben de leerlingen van de middelbare school De Passie in Wierden deze week eindelijk een nieuwe school. Met een frivoliteit van de architect: Een glijbaan. De leerlingen vinden het te gek "We gaan er elke pauze van af."
Vol trots loopt directeur Leendert van den Dool door het nieuwe gebouw dat deze week eindelijk in gebruik is genomen. Er ging een traject van ruim acht jaar aan vooraf. "Woensdag op de eerste lesdag, toen de leerlingen op hun plek zaten, ben ik een rondje gaan lopen langs de lokalen. Dat raakte me enorm. Want hier was het ons om te doen. Dat die leerlingen hier onderwijs zouden genieten."

Grootste zaal van Wierden

Wie het gebouw binnenloopt, komt meteen in een grote ruimte. Het binnenplein is het hart van de school. Er is ook een podium met een goede licht en geluidinstallatie. Want op de evangelische school wordt graag gezongen en muziek gemaakt. "Het is inmiddels de grootste zaal van Wierden. Er kunnen zo'n vierhonderd tot vierhonderdvijftig mensen rond het podium zitten." zegt Van Den Dool "Dus ik verwacht dat we ook van derden aanvragen krijgen om de zaal te mogen gebruiken."

Glijbaan steelt de show

De grootste aandachtstrekker van het gebouw is de glijbaan. Hier kunnen kinderen van de eerste verdieping zo het binnenplein op glijden. "Het is niet bedoeld om lekker snel naar beneden te komen, maar gewoon om te spelen in de pauze," legt Van Den Dool uit.
De glijbaan steelt de show in het nieuwe gebouw van De Passie
De glijbaan steelt de show in het nieuwe gebouw van De Passie © Rob van der Wardt / Rtv Oost
In de pauze staat er dan ook een rij kinderen voor de attractie. "Het is echt heel leuk" zegt een leerling. "Op onze oude school was er niets te doen. Kon je alleen maar een beetje met elkaar kletsen. Nu kun je gewoon een activiteit doen."
Bekijk hier de video waarin Leendert van den Dool een rondleiding geeft in het nieuwe gebouw
Bekijk hier de video waarin Leendert van den Dool een rondleiding geeft in het nieuwe gebouw (met glijbaan!)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.