nieuws

Gaston Sporre maakt zich zorgen om sponsorcontracten FC Twente

Gaston Sporre, die in het verleden bij clubs in Zwolle en Heerenveen puin heeft moeten ruimen, maakt zich zorgen om de sponsoren van FC Twente. "Sponsorcontracten worden doorgaans verlengd per 1 januari. Met al dit gedoe bij de voetbalclub kunnen sponsoren terughoudend worden. En dat kan Twente niet gebruiken."
"Maximale transparantie, dat willen sponsoren graag", weet de toezichthouder. Zelfs is Sporre nog niet gebeld om puin te ruimen bij FC Twente. "Nee. Maar bij voetbal moet je ook dingen altijd met een zekere tegenzin doen. Bij Twente moeten zeker nog dingen opgeruimd worden", beaamt Sporre. Een mooi moment om 'in te stappen'? "Het kon slechter."

Investeringsmaatschappij

Ook bij Heerenveen kreeg Sporre te maken met investeerders zoals Doyen bij FC Twente. "We hadden geld nodig in Friesland destijds. Die investeringsmaatschappijen weten dat. En die kloppen dan automatisch aan. We werden gebeld door Duitsers. Vanaf het moment dat je daarin begeeft, dan weet je dat dit soort maatschappijen er voor hun eigen financiële gezondheid zijn. Dus kregen ze een kop koffie en dat was het dan." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.