Betaald voetbal

Twijfels over inzetbaarheid FC Twente-doelman Lars Unnerstall tegen Vitesse

Het is nog onzeker of Lars Unnerstall zaterdagavond tegen Vitesse in het doel van FC Twente staat
Het is nog onzeker of Lars Unnerstall zaterdagavond tegen Vitesse in het doel van FC Twente staat © Orange Pictures
FC Twente-trainer Joseph Oosting weet nog niet of hij zaterdagavond tegen Vitesse kan beschikken over doelman Lars Unnerstall. De 33-jarige Duitser is geblesseerd en werkte vrijdag een aangepaste training af.
"We moeten kijken hoe fit Lars is", zegt Oosting tijdens het persmoment in aanloop naar het uitduel met Vitesse. De grote vraag: wat is er dan aan de hand met sterkhouder Unnerstall? "Dat is medisch, hè... Wat ik wel kan zeggen is dat hij aangepast heeft getraind", hult de oefenmeester zich noodgedwongen in nevelen.
Vorig seizoen was Unnerstall ook niet van de partij tegen Vitesse. Toen miste hij de thuiswedstrijd vanwege rugproblemen. Met Przemyslaw Tyton als vervanger onder de lat won FC Twente met 3-0 van de Arnhemmers.
Iemand die er sowieso niet bij is in het GelreDome is de geblesseerde Carel Eiting.

Lachende gezichten

Tot zover het medische bulletin. Want wie op vrijdagochtend ronddwaalt op het trainingscomplex van de nummer drie van de Eredivisie ziet veelal lachende gezichten. Mede dankzij het aanbreken van de meteorologische lente, die op de eerste dag van maart ook voorzichtig om de hoek kwam kijken. Het zijn echter niet alleen de bescheiden zonnestralen die zorgt voor een goed gemoed. De Tukkers beleefden een 'lekker weekje' na het foutloze optreden van afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles (3-0 zege).
"Als je zo oppermachtig wint en ook nog eens heel erg dominant aan de bal bent, dan wil je die lijn in de week daarna doortrekken richting de eerstvolgende wedstrijd", stelt Oosting, die bij FC Twente alle kikkers in de kruiwagen moet zien te houden. Zo moest hij vorige week backs Joshua Brenet en Gijs Smal een spiegel voorhouden na enkele tegenvallende optredens.
Hoe ik iedereen tevreden houd? Ik probeer gewoon duidelijk te zijn
FC Twente-trainer Joseph Oosting
Met succes. Tegen Go Ahead Eagles verzorgden zowel Brenet als Smal een assist en vond eerstgenoemde zichzelf ook nog eens terug op het scorebord door een hoekschop van Michel Vlap binnen te werken. Oosting heeft met nog elf duels voor de boeg een grote groep tot zijn beschikking. "Hoe ik iedereen tevreden houd? Ik probeer gewoon duidelijk te zijn."
Oosting blikt vooruit op Vitesse-uit: "Dat kan een soort doping voor ze zijn"

Myron Boadu

Oosting heeft daarmee de luxe om winterse nieuwkomers Myron Boadu en Anass Salah-Eddine nog achter de hand te houden, waar zij bij vrijwel alle Eredivisie-clubs niet eens ter discussie zouden staan. "De belangrijke maanden komen er nu aan, dan moeten ze fit en scherp zijn. Salah-Eddine is dat al, maar bij Boadu moet nog wel iets bij. Dan heb ik het met name over zijn inhoud."
Bij FC Twente-spits Myron Boadu 'moet er nog wel iets bij' volgens trainer Joseph Oosting
Bij FC Twente-spits Myron Boadu 'moet er nog wel iets bij' volgens trainer Joseph Oosting © Orange Pictures

Doping

FC Twente ligt op koers voor de felbegeerde derde plek, maar wil het die ambitie blijven uitdragen dan mag er morgen geen fout worden gemaakt. Met zestien punten en de zeventiende plek is Vitesse nog altijd een van de voornaamste degradatiekandidaten, ondanks de nipte zege van vorige week bij Excelsior. "Die overwinning kan wel een soort doping zijn en een bepaald gevoel opwekken. Het is de laatste strohalm van Vitesse. We moeten alert zijn."
Crisis aan de Rijn dus, zowel sportief als op bestuurlijk niveau. De huidige situatie bij zijn oud-werkgever gaat Oosting aan het hart. “Dat doet zeker wel wat met me. Ik heb er zeven geweldige jaren gehad en me mogen ontwikkelen. Heel erg jammer dat het nu zo gaat daar, maar ik heb het toch liever over hoe FC Twente het doet."

Vitesse - FC Twente vangt zaterdagavond om 20.00 uur aan in Arnhem en is uiteraard live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.