nieuws

Enschede wil FC Twente helpen, maar extra geld komt er niet

"Er komt geen extra geld vanuit de gemeente. Er komen ook geen 'exotische oplossingen' zoals het kopen van het stadion of grond van FC Twente." Wethouder Eerenberg van Financiën van de gemeente Enschede wil de noodlijdende club absoluut helpen, maar die hulp moet binnen de regels blijven. Eerenberg reageert daarmee op de nieuwste ontwikkelingen bij FC Twente.
De club probeert al tijden de beroerde financiële positie te verbeteren. Gisteren lekte ook nog eens contracten die met investeringsmaatschappij Doyen waren afgesloten, maar bij de noodzakelijke beoordeling hoogstwaarschijnlijk zijn achtergehouden.
De KNVB onderzoekt die contracten, omdat er mogelijk zaken in vermeld staan die de bond nooit onder ogen heeft gekregen. Het zou de club de licentie kunnen kosten. Voorzitter Aldo van der Laan stapte gisteravond op. 

"Club overeind houden"

"De club is heel belangrijk voor de stad Enschede en voor de regio. We willen daarom ook helpen om de club overeind te houden, daarover zijn we ook in gesprek", zegt Eerenberg. "FC Twente is het vlaggeschip van de regio." Geen extra geld, maar andere creatieve oplossingen zijn dus nodig. Een voorbeeld wil Eerenberg niet geven, om de onderhandelingspositie van Enschede niet te schaden.
"We doen als gemeente twee dingen momenteel: er is voor dit jaar een aflossingsvrije periode afgesproken voor wat betreft de lening die de gemeente de club heeft gegeven. Daarnaast zijn we dus in gesprek over een oplossing voor de lange termijn, want anders redt FC Twente het niet." 
Als voetballiefhebber maakt hij zich zorgen over de ontstane situatie. Vanuit de gemeente is er nog steeds geen aanleiding tot zorgen omdat FC Twente maandelijks de afgesproken rente betaalt. "Het is afwachten wast de KNVB doet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.