Betaald voetbal

René Hake op zijn hoede voor RKC: "Lastig te bestrijden"

Go Ahead Eagles neemt het morgenavond in De Adelaarshorst op tegen RKC Waalwijk. Ondanks het verschil op de ranglijst, de nummer zes tegen de nummer zestien, waakt René Hake voor onderschatting.
"Daar ga ik niet vanuit en dat is ook nergens voor nodig. Natuurlijk hebben wij een goede positie en heeft RKC het moeilijk, maar RKC is ook moeilijk om te bestrijden. Dat laten ze de laatste weken wel zien. Zelfs uit bij Feyenoord weten ze heel lang met tien man in de wedstrijd te blijven."
"Dat ze weinig scoren is een feit, maar dat ze wel kansen creëren ook. Dus we zullen op ons hoede moeten zijn. En zelf goed moeten spelen om uiteindelijk bovenliggend te zijn en te blijven", aldus de trainer.

Play-offs

Dan naar de doelstelling. Die was handhaving, maar dat is inmiddels al bereikt. Het woord play-offs durft de trainer echter nog niet in de mond te nemen.
"Je kunt dat niet heel makkelijk uit de mouw schudden. We staan er goed voor en dat is al heel lang zo. Je wil daar zo lang mogelijk blijven en dan gaat het erom dat je consistent bent."
"Daarin worden we nu behoorlijk getest, want we hebben de laatste weken steeds spelers die er niet zijn. Dus dan zijn er andere vastigheden anders. Tot nu lijkt het wel goed te gaan, maar we moeten het ook volhouden. En dan kan er nog een mooi slot van het seizoen aankomen."

Jamal Amofa heeft een terugslag gehad en is er morgen nog niet bij. Oliver Edvardsen en Jakob Breum keren wel terug in de groep. Go Ahead Eagles tegen RKC Waalwijk begint morgenavond om 18.45 uur en is te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.