nieuws

Oud-bestuurslid Vriendenkring FC Twente: 'Twee mensen kunnen de club niet kapot maken'

Supporters blijven FC Twente steunen
Supporters blijven FC Twente steunen © RTV Oost / Rogier van den Berg
Supporters van FC Twente moeten de rug rechten na een nieuwe onheilstijding over mogelijke malversaties bij de Enschedese betaald voetbalorganisatie, die de club de kop kunnen kosten. "Twee mensen kunnen de club niet kapot maken", aldus oud-bestuurslid Läslo Hut van de Vriendenkring.
De twee mensen waarop Hut doelt zijn de voormalig directeur Joop Munsterman en de gisteren opgestapte voorzitter Aldo van der Laan van de bvo FC Twente. Beide worden in verband gebracht met omstreden spelerscontracten afgesloten door Doyen Sports Investment.
Doyen lijkt een forse vinger in de pap te hebben in het technische en financiële beleid van FC Twente en dat is uitdrukkelijk tegen de regels van de KNVB. De voetbalbond lijkt hierover door de toenmalige leiding van FC Twente vals te zijn voorgelicht en heeft een onderzoek ingesteld. Mogelijk wordt de proflicentie van de club ingetrokken.

'Niet heel FC Twente straffen'

Hut zegt in een reactie op Radio Oost dat niemand weet hoe het echt zit. "Het lijkt op een solo-actie van Munsterman en mogelijk is Aldo van der Laan er ook bij betrokken, maar de hele club zit ermee. Je kan toch niet heel FC Twente straffen als er maar 1 of 2 schuldigen zijn."
De klap voor de supporters van FC Twente is enorm, vindt Läslo Hut. Na het kampioenschap van vijf jaar geleden ging er op financieel gebied van alles mis en krijgen de fans klap op klap te verwerken. "Deze gifbeker heeft geen bodem. Het is een drama. Het gevoel van compleet verslagen te zijn en nog steeds niet weten hoe het zit, is het ergst."

Zitten er nog meer lijken in de kast

Hut heeft nooit het gevoel gehad dat de problemen bij de club structureel zijn aangepakt. "We hebben zo vaak gevraagd aan de leiding of er nog meer lijken in de kast zitten. Daarop is steeds gezegd dat dit het was. Maar het blijkt keer op keer dat het niet zo is. Wat moet je hiermee? Zelfs de KNVB lijkt zich af te vragen hoe het nu verder moet."
Voor hem staat als een paal boven water dat de supporters de club nooit in de steek zullen laten, wat er ook gebeurt. "Als het bier goedkoop blijft en ze het broodje beenham blijven serveren, zitten we volgend seizoen tegen FC Lienden gewoon op de tribune."    
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.