nieuws

Hoogleraar sport en recht: "Heel bijzonder dat contract FC Twente openbaar is"

Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers
Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers
Het is bijzonder dat een contract van investeringsmaatschappij Doyen openbaar is geworden. Dat zegt hoogleraar Marjan Olfers van de Vrije Universiteit van Amsterdam. De details van de deal tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen werden gisteren gelekt en op internet gezet.
In de documenten staat wat het belang van de maatschappij in een aantal spelers van de Tukkers is. Voor voorzitter Aldo van der Laan was lekken van het contract de druppel. Hij besloot op te stappen.

Mogelijk invloed op transfers

Volgens hoogleraar sport en recht Olfers is het niet eerder voorgekomen dat zo'n contract openbaar is geworden. Ze had zich eerder verdiept in de constructie tussen Twente en Doyen, maar kon toen het contract niet inzien. Olfers vindt het opvallend dat Doyen eventueel invloed kan uitoefenen op de transfers van spelers.
De KNVB lijkt niet op de hoogte te zijn geweest van alle voorwaarden in het contract tussen FC Twente en Doyen. Dat is volgens Olfers erg kwalijk. Ook is niet duidelijk of het contract volgens de regels is. Olfers vindt het waarschijnlijk dat de KNVB sancties neemt tegen FC Twente.

Geen gunstige positie

"We weten dat FC Twente niet voor het eerst in overtreding is en dat de club in zwaar weer verkeert", zegt Olfers. Wat ook niet in het voordeel van Twente spreekt, is dat de club door licentiecommissie van de KNVB niet goed is beoordeeld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.