Nieuws

Hotel in Deventer weer open na ravage door explosie

Hotel Royal in Deventer weer open na grote schade door explosief
Hotel Royal in Deventer weer open na grote schade door explosief © Mariëlle Beumer/RTV Oost
De scherven zijn opgeveegd, de schade is hersteld. Hotel Royal op de Brink in Deventer is weer open nadat het op Eerste Kerstdag zwaar beschadigd raakte toen er een explosief afging. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen het mogelijke explosief hebben geplaatst, maar de daders zijn nog altijd niet gepakt.
De voordeur lag eruit, de gevel was ontzet en van het plafond binnen was weinig over. De eigenaren van Hotel Royal in Deventer troffen een enorme ravage aan toen ze op Eerste Kerstdag een kijkje kwamen nemen nadat ze door de politie waren gebeld. Een explosief had hun hotel in puin gelegd. Ramen van gebouwen rondom het hotel sneuvelden, een terrasstoel werd honderd meter verderop teruggevonden.
Gasten die deze zaterdagmorgen op het terras genieten van de prille lentezon en een kop koffie, merken niets van de aanslag en de schade. De houten platen in de voorgevel hebben weer plaatsgemaakt voor glas, de aannemers zijn vertrokken en het terras is weer uitgestald. Na ruim twee maanden ploeteren, zijn de herstelwerkzaamheden afgerond en is het hotel weer open.

'Totaal zinloos'

Niets herinnert nog aan de ravage die in december ontstond. Toch blijft de grote vraag wie die puinhoop heeft veroorzaakt. "We hebben geen idee wie hier achter zit", zei eigenaar Peter Cigri daar begin dit jaar over. "We hebben geen vijanden, we hebben geen dreigementen gekregen. Dit is totaal zinloos."
De politie is in het bezit van bewakingsbeelden waarop is te zien dat twee mannen een explosief voor het hotel leggen, waarna ze ervandoor gaan. Enkele seconden later volgt de ontploffing. De schade aan het hotel is hersteld, maar wie die ravage heeft aangericht, is nog altijd niet bekend. Het onderzoek loopt nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.