nieuws

Dubbel gevoel Werkgroep Zwartendijk bij uitspraak Raad van State over bypass Kampen

Locatie van de hoogwatergeul bij Kampen
Locatie van de hoogwatergeul bij Kampen
De Werkgroep Zwartendijk houdt een dubbel gevoel over aan de uitspraak van de Raad van State over de aanleg van de bypass bij Kampen, eerder vandaag. "We hadden toch een beetje verwacht dat de hele vaarweg zou worden afgewezen vanwege de verstoringen in het gebied." In plaats daarvan bepaalde de Raad dat het grootste deel van de vaarweg wel mag worden aangelegd.
Langs de rietoever tussen jachthaven Roggebot en de noordkant van de Reevedam is een recreatievrije zone ingesteld om schade aan de rietlanden te voorkomen. De Raad van State noemt dat een effectieve maatregel, maar zo'n zone wordt niet ingesteld bij de aansluiting van de vaarweg met het Drontermeer.

Tweeslachtig besluit

"Een tweeslachtig besluit", aldus woordvoerder Zeven van de Werkgroep Zwartendijk. "Ik zou zeggen: als je die verstoring een punt vindt moet je er voor zorgen dat die vaarweg er helemaal niet komt. Aan de ene kant is het mooi dat het 'rondje Kampen' er nu niet komt, met alle verstoringen van dien. Aan de andere kant is het jammer dat niet de hele vaarweg van tafel is geveegd, waardoor een natuurgebied van ruim 80 hectare om zeep wordt geholpen."
Zeven is benieuwd hoe de gemeente deze uitspraak verder oppakt. "Wordt nog geprobeerd om alsnog de woningbouw, die in februari definitief door de Raad van State werd verboden, te realiseren? We gaan afwachten hoe dit verder gaat verlopen, tot die tijd doen we nog niets. Maar we zeggen de Werkgroep zeker nog niet op!"
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.