Enschede: "Link komst azc en achtergelaten varkenskoppen waarschijnlijk"

De gemeente Enschede vindt het voor de hand liggend dat de achtergelaten varkenskoppen op het Esmarkerveld te maken hebben met de komst van het asielzoekerscentrum. Ondanks de vermoedelijke link, geeft de gemeente geen openlijke reactie op de zaak.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is een milieudelict onwaarschijnlijk. "Het slachtafval lijkt daar niet per toeval gedumpt, dit lijkt meer op een bewuste actie."

Op dit moment is de politie nog bezig met het onderzoek rond de achtergelaten varkenskoppen. Zo lang dat onderzoek loopt, heeft de gemeente geen mening over de zaak. "We weten niet wie de koppen daar heeft neergelegd en wat de exacte aanleiding ertoe is. Zolang dat niet bekend is, gaan we niet speculeren."

De gemeente ziet geen aanleiding om af te wijken van het besluit om een azc te bouwen. Of er gesprekken lopen over mogelijke gevolgen van de achterlaten varkenskoppen, wil de woordvoerder niet zeggen.

'Adequaat gereageerd'

Naar eigen zeggen heeft de gemeente Enschede adequaat gereageerd in deze zaak. "Medewerkers van de gemeente zijn meteen samen met de politie gaan kijken naar de varkenskoppen. Na overleg met de politie hebben we de varkenskoppen verwijderd", aldus een woordvoerder. "De zaak is overgedragen aan de politie. Zodra er meer bekend is komen we met een reactie naar buiten."

Deel dit artikel:

Reageren