nieuws

'FC Twente moet de boel bij elkaar houden en doorgaan met saneren'

De boel bij elkaar houden, doorgaan met saneren en een beetje versterking in de winterstop regelen. Dat zou FC Twente de komende tijd moeten doen als het aan 'bedrijvendokter' Gaston Sporre ligt. Hij vreest dat nog niet volledig duidelijk is wat er bij FC Twente allemaal is gebeurd en vindt dat de club zo snel mogelijk maximale transparantie moet nastreven.
In 1989 werd Sporre aan het roer gezet van PEC Zwolle '82, dat financieel in slecht weer verkeerde. Een faillissement was onafwendbaar; Sporre leidde de reddingsoperatie en maakte een doorstart met het nieuwe FC Zwolle, waar hij in 1990 voorzitter van werd.

'Het ging fout na kampioenschap'

Sporre herkent de situatie bij FC Twente. Hij schat in dat het fout is gegaan na het kampioenschap en dat de club op dat moment te ambitieus is geworden. Hij vraagt zich af of er mensen zijn geweest die de afgelopen jaren de moed hebben gehad om te zeggen: tot hier en niet verder.
"Twente is op dit moment een kale kip waar weinig van te plukken valt", aldus Sporre. Uit het huidige dal komen is lastig, beaamt hij. Als mogelijk oplossing zou hij particuliere kredietgevers willen adviseren om af te zien van het opeisen van openstaande schulden.
Het is volgens Sporre een goed idee om door te gaan met saneren en ondertussen versterking in de winterstop te regelen. Volgens hem is het een idee om een speler te verkopen en met de opbrengst een aantal spelers terug te huren om het voetbal in de Grolsch Veste aantrekkelijker te maken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.