nieuws

Bestuur FC Twente "onaangenaam verrast" door gelekte stukken Doyen

De Grolsch Veste in Enschede
De Grolsch Veste in Enschede
Het bestuur van FC Twente is "onaangenaam verrast" door documenten die gisteren zijn opgedoken over de samenwerking met investeringsmaatschappij Doyen. De clubleiding heeft dat vandaag laten weten in een verklaring.
De voormalige voorzitters Joop Munsterman en zijn rechterhand Aldo van der Laan gingen vorig jaar in zee met Doyen. De investeringsmaatschappij betaalde toen 5 miljoen euro in ruil voor een deel van de transferrechten van zeven spelers. Uit de uitgelekte stukken kan worden geconcludeerd dat Doyen wel degelijk invloed heeft op het transferbeleid van Twente, iets wat verboden is en wat de Tukkers altijd hebben ontkend.

"Club opnieuw in financieel zwaar weer"

In de verklaring zegt het clubbestuur dat de club qua vertrouwen opnieuw in zwaar weer is gekomen. "FC Twente bevindt zich in de moeilijkste fase van haar vijftigjarig bestaan. Het is duidelijk dat er heel veel nodig is om de toekomst van de club zeker te stellen", aldus het bericht dat is ondertekend door directeur Gerald van den Belt.
De eredivisieclub uit Enschede is druk bezig voetbalbond KNVB zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen en heeft ook het bestuur van Doyen gevraagd om relevante informatie beschikbaar te stellen. De club verwacht eind deze week een beter beeld te hebben over de situatie.
Voor Van der Laan was het lek dinsdag reden op te stappen. De licentiecommissie van de KNVB buigt zich over de zaak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.