Nieuws

112 Nieuws: Traumaheli landt in Deventer | Waterleidingbreuk in Hardenberg veroorzaakt groot gat

Waterleidingbeuk veroorzaakt groot gat in wegdek
Waterleidingbeuk veroorzaakt groot gat in wegdek © Gert Stegeman
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag in onze provincie.

19.50 uur | Traumaheli naar Deventer na val in woning

Aan de Parkweg in Deventer is een persoon ernstig gewond geraakt na een val in een woning. Twee ambulances en een traumaheli rukten uit voor ondersteuning. De heli landde bij het Deventer ziekenhuis, waarna de spoedarts bij de ambulance instapte en het slachtoffer richting een ander ziekenhuis werd vervoerd, mogelijk in Zwolle of Nijmegen. De heli vloog laag over Deventer en Schalkhaar.
Een traumaheli landde vanavond bij het het ziekenhuis in Deventer
Een traumaheli landde vanavond bij het het ziekenhuis in Deventer © SPS Media/Rens Hulman

17.15 uur | Waterleidingbreuk veroorzaakt gat in wegdek Hardenberg

Op de kruising Jan van Arkelstraat met de Jacob van Riemsdijkstraat in Hardenberg is maandagmorgen een groot gat gevallen in het wegdek na een waterleidingbreuk.
Werknemers van Zagers rioolbeheer zijn ter plaatse om het lek te dichten. De wijk De Koppel zat als gevolg van de waterleidingbreuk vandaag zonder water.
De kruising blijft tot dinsdagmorgen dicht vanwege bestratingswerkzaamheden.
Herstelwerkzaamheden waterleidingbreuk duren nog tot morgen
Herstelwerkzaamheden waterleidingbreuk duren nog tot morgen © Gert Stegeman

15.04 uur | Auto vliegt in brand in Nieuwleusen

Op de Schapendijk in Nieuwleusen is vanmiddag een auto in brand gevlogen. De bestuurster bemerkte tijdens het rijden dat er ineens rook in de auto kwam te staan. Hierop zette de vrouw haar auto langs de kant van de weg, waarna er al snel vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De brandweer van Nieuwleusen werd opgeroepen en ondertussen kwam ook een buurtbewoner met een handblusser op de brandende auto af. De autobrand was snel onder controle, maar het motorcompartiment liep forse schade op. Het voertuig moet worden weggesleept.
Brandweer heeft autobrand geblust in Nieuwleusen
Brandweer heeft autobrand geblust in Nieuwleusen © Henry Wallinga

14.30 uur: Geen treinen tussen Zwolle en Olst

Door een 'object' op het spoor rijden er vanmiddag geen treinen tussen Zwolle en Olst. Dat meldt de NS. Naar verwachting kunnen de treinen rond 16.00 uur vanmiddag weer via Olst pendelen tussen Deventer en Zwolle.

10.25 uur: Treinverkeer tussen Delden en Oldenzaal lag stil

Het treinverkeer op de spoorlijn van Zutphen naar Oldenzaal is vanmorgen stilgelegd na twee aanrijdingen. Bij de Zandsteenweg in Oldenzaal stond de trein stil na een ongeval op het spoor. Dat gold ook voor het traject tussen Delden en Hengelo, waar eveneens sprake was van een aanrijding. Vanmiddag is het treinverkeer weer hervat.

08.30 uur: Lange file op A28 na ongeluk

Het verkeer op de A28 vanuit Staphorst richting Zwolle heeft vanmorgen te maken gehad met een vertraging die opliep tot een uur. Door een ongeluk tussen De Lichtmis en Zwolle stond er een lange file. Twee van de drie rijstroken werden na het ongeluk afgesloten. Op de snelweg botsten vijf auto's op elkaar. De inzittenden van de auto's zijn nagekeken door ambulancepersoneel; niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Drie van de vijf voertuigen die betrokken waren bij het ongeluk moesten worden weggesleept.
Update 11.35 uur: De file is inmiddels opgelost
Drie voertuigen weggesleept na ongeluk op A28
Drie voertuigen weggesleept na ongeluk op A28 © Henry Wallinga

07.00 uur: Auto in brand tijdens rit door Enschede

Spannende momenten voor de bestuurder van een Mercedes in Enschede gisteravond. Tijdens het rijden ontdekte die rook onder de motorkap en zette de auto stil langs de weg aan de Atletenstraat. Net op tijd, want de auto stond in brand. De gealarmeerde brandweer bluste het vuur, maar kon de auto niet meer redden. De uitgebrande Mercedes is meegenomen door een bergingsbedrijf.
Auto vliegt in brand tijdens rit door Enschede
Auto vliegt in brand tijdens rit door Enschede © 112 Twente / Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.