Nieuws

Bijna 200 dieren gedumpt voor deur van Zwolse dierenopvang: "We zijn sprakeloos"

De dieren waren in dozen gestopt
De dieren waren in dozen gestopt © Dierenopvang Flappus
Dierenopvang Flappus in Zwolle is sprakeloos: eigenaar Carl Withaar trof gistermiddag bij de deur van zijn opvang 184 gedumpte dieren aan. De beesten zaten in verschillende, krappe dozen en een aantal dieren was al ontsnapt, richting het erf en het aangrenzende weiland. "Hoe kunnen mensen dit in godsnaam doen", zegt Withaar.
Het gaat om 96 cavia's, 55 konijnen, 21 kippen en 12 hanen. "Onder hen zijn moeders met baby's, niet-gecastreerde beren en rammen en talloze zwangere dieren. Allen getekend door schimmel, bijtplekken en ander letsel", zegt Withaar. "En als alle moeders straks zijn bevallen, zullen we in totaal voor zeker meer dan 400 dieren moeten zorgen."
Beelden van de dieren:
Bijna 200 dieren gedumpt voor deur van Zwolse dierenopvang
Een groep vrijwilligers is gistermiddag urenlang bezig geweest om alle gedumpte dieren op te vangen. Withaar sluit niet uit dat de dieren zijn gedumpt door een fokker. Hij overweegt aangifte te doen van de dumping.
Om voor al die dieren te kunnen zorgen, heeft de Zwolse dierenopvang naar eigen zeggen geld nodig. Mensen wordt gevraagd om een donatie te doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.