nieuws

Doyen ontkent invloed op transfers FC Twente

Investeringsmaatschappij Doyen Sports ontkent dat het bedrijf invloed had of heeft op het transferbeleid van FC Twente. "Ik zou zeggen dat die bewering onjuist is", zei een woordvoerder van het internationale bedrijf donderdag.
Hackers zouden het systeem van het bedrijf hebben gekraakt en de documenten hebben gestolen, die vervolgens dinsdag werden gepubliceerd op internet. De gelekte contracten tussen FC Twente en Doyen impliceren dat de investeringsmaatschappij invloed had op de transfers bij de eredivisionist. Maar het bedrijf hield zich volgens de woordvoerder gewoon aan de regels die gelden in het voetbal: "Sommige stukken zijn gemanipuleerd.''
De publicatie van de stukken zorgde voor een crisis bij FC Twente. Voorzitter Aldo van der Laan stapte op, kort nadat de licentiecommissie van de KNVB had aangekondigd de zaak te onderzoeken. Het bestuur van de club zei woensdag 'onaangenaam verrast' te zijn.

Weer document gelekt
Donderdag publiceerde de website Footballleaks opnieuw een overeenkomst tussen FC Twente en Doyen. Het zou gaan om het settlement agreement, dat de samenwerking tussen beide partijen beëindigt. Volgens het document moet FC Twente 3,3 miljoen euro betalen om het bestaande contract af te kopen. Het nieuwe document bevat geen data en handtekeningen, maar stamt nog uit de tijd dat Joop Munsterman voorzitter was.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.