Nieuws

112 Nieuws: Ravage in Enschede bij botsing tussen twee auto's

Brandweer opgeroepen voor lekkende accu's bij Scania
Brandweer opgeroepen voor lekkende accu's bij Scania © Henry Wallinga
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag, dinsdag 5 maart, in onze provincie.

19.30 uur | Ravage bij aanrijding in Enschede

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Haverkampweg in Enschede zijn twee personen gewond geraakt. De auto's waar de twee slachtoffers in zaten, raakten zwaar beschadigd bij het ongeluk. Eén van de auto's raakte na de botsing ook nog een boom. De weg lag bezaaid met brokstukken en onderdelen van de twee betrokken auto's.
De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. De auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Ravage bij ongeluk in Enschede.
Ravage bij ongeluk in Enschede. © SPS Media/Dennis Bakker

18.45 uur | Hennepplantage ontruimd in Enschede

In een appartement aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede is vandaag een hennepplantage met vierhonderd planten ontdekt. De planten stonden in meerdere ruimtes in het appartement. Apparatuur die gebruikt werd voor de plantage is ter plaatse vernietigd. De politie stelt een onderzoek in. Het is niet bekend of er al verdachten zijn aangehouden.
In Enschede werd vanmiddag in een appartement aan de Thomas de Keyserstraat een hennepplantage ontmanteld.
In Enschede werd vanmiddag in een appartement aan de Thomas de Keyserstraat een hennepplantage ontmanteld. © SPS Media / Dennis Bakker

13.34 uur | Deel pand Scania ontruimd na acculekkage

Het bedrijfspand van Scania aan de Hanzeweg in Hasselt is vanmiddag gedeeltelijk ontruimd na lekkage in een accupakket van een heftruck. Bij het opladen van de accu's ging er iets mis: er kwam witte damp en daarmee mogelijk ook gevaarlijke stoffen vrij. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten de bedrijfsruimte te ontruimen en de brandweer te alarmeren. De brandweer bekijkt hoe ze het lekkende accupakket veilig kunnen stellen.
De productie bij Scania wordt pas weer hervat zodra het sein daarvoor op groen is gezet.
Brandweer van Hasselt opgeroepen voor veilig stellen van lekkend accupakket bij Scania
Brandweer van Hasselt opgeroepen voor veilig stellen van lekkend accupakket bij Scania © Henry Wallinga

08.30 uur | File op A32 door ongeluk met vrachtwagen

Door een eenzijdig ongeluk met een vrachtwagen is vanmorgen bij Steenwijk op de A32 richting het Noorden een flinke file ontstaan. De vrachtwagen was op weg richting Wolvega en reed aan het einde van de invoegstrook van Steenwijk-Noord tegen de vangrail. De politie, Rijkswaterstaat en een zwaar bergingsvoertuig zijn op de snelweg om de vrachtwagencombinatie van de weg te halen. Verkeer in de richting van Wolvega moet rekening houden met een flinke vertraging. Verkeer wordt door de politie en Rijkswaterstaat over een rijstrook langs het ongeluk geleid.
Lange file op A32 na eenzijdig ongeluk vrachtwagen
Lange file op A32 na eenzijdig ongeluk vrachtwagen © BTB Fotografie

08.50 uur | Ook aan andere kant A32 file na ongeluk

Na het ongeluk met de vrachtwagen bij Steenwijk-Noord ging het ook aan de andere kant een stukje verderop mis op de A32. Ter hoogte van Meppel botsten een busje en twee auto's tegen elkaar. Na het ongeluk zijn twee rijstroken afgesloten en ontstond ook op de A32 in zuidelijke richting een file.
Twee rijstroken dicht na aanrijding A32 bij Meppel
Twee rijstroken dicht na aanrijding A32 bij Meppel © Persbureau NuMeppel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.