nieuws

FC Twente laat onafhankelijk financieel onderzoek doen

FC Twente stelt een onafhankelijk financieel onderzoek in. "Hoofdpunt zal zijn de vraag of de interne mandaatregels zijn gevolgd en of contracten zijn aangegaan conform in de voetbalbranche gangbare condities", meldt de club op de website.
De club is deze week in opspraak gekomen doordat contracten met investeringsmaatschappij Doyen zijn gelekt. Deze waren mogelijk niet bij de KNVB bekend. FC Twente wil af van het contract met Doyen en zit hierover in een afrondende fase. Voorzitter Van der Laan legde dinsdagavond zijn functie neer.
"De opdracht voor het onderzoek zal in handen worden gegeven van een externe partij die tot op heden geen enkele band heeft met FC Twente of haar bestuurders. FC Twente zal alle medewerking verlenen die nodig is om de hoofdvraag te beantwoorden. Een vertegenwoordiging van supporters en sponsors zal in de gelegenheid worden gesteld het onderzoek te volgen."
Het bestuur van de club vindt dat de integriteit van FC Twente in de toekomst op geen enkele manier ter discussie kan en mag komen te staan. "Het past bij de in gang gezette beleidslijn naar transparant opereren en het hebben van een zogenoemde good governance-structuur."
De conclusies van het onderzoek zullen indien mogelijk nog betrokken worden bij het beleidsplan FC Twente 2020, zoals eerder aangekondigd. Het beleidsplan moet begin 2016 worden gepresenteerd en wordt op dit moment voorbereid door een ingehuurde partij.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.