nieuws

FC Twente-directeur Van den Belt: het was absolute klote-week

"Het was een absolute klote-week." Zo sloot directeur Gerald van den Belt van FC Twente de persconferentie vanmiddag af. "We hadden een goede start van de week, met de vooruitgang met het plan voor de herfinanciering." Maar die week werd met het lekken van contracten met investeringsmaatschappij Doyen ineens heel beroerd.
Van den Belt blikte tijdens de persconferentie terug op de week. "We zijn onaangenaam verrast met de stukken die op internet verschenen." De licentiecommissie van de KNVB doet onderzoek naar de contracten, omdat er zaken in staan die de bond niet eerder heeft gezien. Voorzitter Aldo van der Laan legde zijn functie neer naar aanleiding van het nieuws. En de club is een onafhankelijk onderzoek naar de financiën gestart. "Niet een gebruikelijke week voor een voetbalclub, maar wel de realiteit." 

Afspraken met Doyen

De contracten tussen FC Twente en Doyen worden dus onderzocht door de KNVB: zijn ze echt of niet? "Het zou kunnen zijn dat er afspraken gemaakt zijn tussen Joop Munsterman en Aldo van der Laan en Doyen die bij mij niet bekend zijn", aldus Van den Belt. Meer kan hij daar niet over zeggen. Wel werd duidelijk dat Doyen akkoord is gegaan met een lager bedrag om het contract af te kopen.
Er is veel onduidelijk voor de club, ook voor de supporters. "Alle zaken hebben er toe geleid dat het vertrouwen in de club broos begint te worden. We hebben met supportersverenigingen gesproken over dat vertrouwen, over het reilen en zeilen bij de club. Ook daarom laten we onafhankelijk onderzoek doen, om openheid van zaken te kunnen geven over alles."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.