Meest mediawijze klas van Overijssel komt uit Oldenzaal en is tweede van Nederland

Groep 8 van Daltonschool de Bongerd uit Oldenzaal is provinciewinnaar geworden van de vijfde editie van MediaMasters. Landelijk gezien kwamen zij terecht op de tweede plaats.

MediaMasters is het grootste mediawijsheidproject van Nederland voor groep 7 en 8 van de basisschool. Leerlingen leren zowel in de klas als thuis leren over mediawijsheid. In de afgelopen week kregen zij vragen en opdrachten over thema’s zoals cyberpesten, programmeren, privacy, sociale media en het vinden van betrouwbare informatie.


Les over filmstunts
De klas wint een bezoek aan filmmuseum EYE, waar ze meer zullen leren over de wereld van filmstunts en green screens. Daarnaast ontvangen zij voor het goede werk de Kindertaalkalender van Onze Taal en Kidsweek, plus drie maanden toegang tot ‘Mediawijs met Kidsweek in de Klas'. 


Dit jaar waren er ruim 100.000 leerlingen ingeschreven voor MediaMasters, verdeeld over 4300 klassen. Dat is meer dan een kwart van alle basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 in Nederland. Alle leerlingen krijgen aan het einde van MediaMasters een certificaat en de titel ‘MediaMaster’.


Groep 7/8 van basisschool de Panta Rhei uit Zeewolde werd de landelijke winnaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
oldenzaal Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren