nieuws

Actievoerders lopen met fakkels van gemeentehuis Raalte naar konijnenboerderij

Het protest in Raalte van stichting Konijnen in Nood is vanavond rustig verlopen. Zo'n 60 tot 80 actievoerders liepen met fakkels vanaf het gemeentehuis naar een konijnenboerderij aan de rand van Raalte.
De actievoerders zijn boos over de uitbreiding van een konijnenboerderij Hendriks Rabbit Farm. De Stichting Konijnen in nood heeft daarom 3000 handtekeningen verzameld, die ze hebben overhandigd aan wethouder Wout Wagenmans. Die gaat de handtekeningen binnenkort overhandigen aan de gemeenteraad.

Minuut stilte en kranslegging

Na de overhandiging liepen de actievoerder met fakkels en kruizen vanaf het gemeentehuis door Raalte. Eindbestemming is konijnenboerderij. Daar riepen de actievoerders leuzen en werd onder meer een minuut stilte gehouden en een krans gelegd.

De boer zelf wilde vandaag nog niet reageren, maar zei eerder in de Stentor dat hij voorlopig nog niet uit wil breiden. "De vergunningsaanvraag heeft betrekking op eventuele wijzigingen in de toekomst binnen de bestaande gebouwen. Ik ga niet bijbouwen. Regelgeving verandert, ook in de konijnenwereld. Daar loop ik op vooruit. Zodat ik straks flexibeler ben en meer ruimte per konijn nodig heb."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.