nieuws

Enterse ondernemers nemen natuurgebied over van provincie en waterschap

Chiel Bolscher en Maurice Roetgering uit Enter zijn sinds vandaag officieel de nieuwe eigenaren van 84 hectare grond in het Reggedal. De ondernemers gaan een natuurstrook van 11 kilometer beheren en ontwikkelen langs de Regge.
In het pand Dock 36 in Enter werden de contracten getekend. Voorafgaand aan de ondertekening presenteerden de nieuwe eigenaren enkele ideeën. Als het aan het duo ligt wordt er een populierenbos aangeplant voor de lokale klompenmakerij, komt er een bijenstation voor imkers en worden de stuwen verwijderd zodat de Regge bevaarbaar wordt voor de Enterse Zomp.
Ook zullen er meer koeien lopen en wordt een markante eik mogelijk een uitzichtpunt. Bolscher en Roetgering roepen de lokale bevolking op om met nog meer ideeën te komen.

Duo uit vier kandidaten gekozen

Het duo is tijdens de aanbesteding door de provincie Overijssel en waterschap Vechtstromen uit vier kandidaten gekozen. Vorig jaar gingen het waterschap en de provincie op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het natuurgebied. Het gebied moet heringericht worden, maar ook geopend blijven voor recreanten en aansluiten op aangrenzende natuur.
In totaal gaat het om 200 hectare. Daarvan moet minimaal 10 hectare moeras worden en 75 hectare natuurlandbouw. 84 hectare mag gebruikt worden voor andere initiatieven. Om de plannen te realiseren is er een bedrag van 5 miljoen euro beschikbaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.