Bibliotheek Zwolle: 'Geen alsjeblieft tegen personeel, dan betalen'

Bij de bibliotheek aan de Dobbe in de Zwolse wijk Aa-landen waren de medewerkers het zat: de onbeleefde manier van vragen naar een Wii-controller. Daarom plaatsten ze een opvallend bordje bij de balie.

Het gebeurde te vaak bij de bieb in Zwolle. Jongeren die hun biebpasje op de balie gooiden en riepen 'controller'. Teamleider Louisa Benning was er klaar mee en plaatste daarom dit bordje bij de balie. 

Beleefdheid bijbrengen

"Sommige jongeren moet je inderdaad een beetje beleefdheid bijbrengen, maar ze leren ook dat ze iets gewoon vriendelijk kunnen vragen", legt Benning uit.

Het bordje werd zo'n anderhalf jaar geleden geplaatst, maar Jolijn Bruins maakte er afgelopen week een foto van en zette die op de facebookpagina Omdenken. Dat bericht heeft inmiddels 21.000 keer geliked en is zo'n 1.700 keer gedeeld. 

Ook bij de bieb merken ze de impact van het social mediabericht. "Er zijn vandaag inderdaad al meerdere vragen over gesteld", beaamt Benning.

"Meesten kunnen er om lachen"

De reacties op het bord zijn volgens Benning nog altijd positief. "De meesten vinden het wel grappig en kunnen er om lachen. Soms levert het vragen op als 'hoezo, het was toch eerst gratis?'

Maar als je ze dan uitleg geeft of naar het bordje verwijst, komt het wel goed en begrijpen ze het ook wel."

Omdenken bij bibliotheek Zwolle Aa-Landen

Posted by Jolijn Bruins on zaterdag 28 november 2015
Meer over dit onderwerp:
Bibliotheek Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren