nieuws

Organisatoren evenementen Haaksbergen om tafel met gemeente over strengere eisen

Gemeentehuis in Haaksbergen
Gemeentehuis in Haaksbergen
Haaksbergse organisatoren van evenementen hebben gisteravond overleg gehad met de gemeente over het aanvragen van de vergunningen. Onder de organisatoren was onvrede ontstaan over de manier waarop het verlenen van de vergunningen verliep.
Na het monstertruckdrama werden de regels voor een vergunning aangescherpt, nadat gebleken was dat de vergunning voor het evenement AutoMotorSportief, waar de monstertruckstunt plaatsvond, routinematig en veel te laat was verleend.

Strengere eisen

Door de strengere eisen liepen veel ondernemers tegen een muur van onbegrip. Vergunningaanvragen die jarenlang waren goedgekeurd, werden ineens afgekeurd, vaak zonder duidelijke uitleg of hulp vanuit de gemeente.
Dat resulteerde afgelopen zomer in een dieptepunt toen een aantal organisatoren besloot hun evenement af te blazen, omdat ze niet aan de strengere regels konden voldoen.

Mooie evenementen in Haaksbergen

Om met de ondernemers in gesprek te komen besloot de gemeente twee avonden te organiseren. Burgemeester Gerrit Jan Kok is tevreden. "Het is een positieve avond geweest met een grote opkomst. Vorige week donderdag was er ook al een bijeenkomst, maar vanavond was de opkomst het grootst."
Ook de Veiligheidsregio en de brandweer waren aanwezig. "Wij hebben uitgelegd hoe een aanvraag voor een vergunning in zijn werk gaat, maar ook veel vragen gekregen. Daarmee gaan we aan de slag. Uiteindelijk moet het doel zijn dat we mooie evenementen hebben in Haaksbergen", aldus Kok.

Sfeer gemoedelijk
"De sfeer was rustig en zeer gemoedelijk. Er was begrip voor het verhaal van de gemeente en de gemeente wil ook meedenken over het makkelijker maken van het verkrijgen van de vergunningen. Het is duidelijk dat er wat moet veranderen, maar hoe en wat: daar gaat de gemeente nu mee bezig", aldus een van de aanwezige organisatoren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.