nieuws

Berging kogge trekt extra bezoekers naar Hanzestad Kampen

De berging van de eeuwenoude kogge in de IJssel bij Kampen is nu al een belangrijke publiekstrekker. De werkzaamheden rondom het wrak trekken veel belangstelling: niet alleen van bezoekers uit Nederland, maar ook in de ons omringende landen blijvend de werkzaamheden niet onopgemerkt.
Vandaag werden journalisten meegenomen op een boottocht over de IJssel. Volgens IJsseldelta Marketing is de berging van de kogge niet alleen goed voor de lokale economie, maar ook voor de andere toeristische activiteiten in en rond de Hanzestad, zoals binnenkort het evenement 'Kerst in Oud Kampen'. 

Internationale belangstelling berging kogge

Volgens woordvoerder Claudi Groot Koerkamp van IJsseldelta is het belangrijk om de publiciteitsstroom op gang te houden. Binnenkort staat er nog een bijeenkomst met de internationale pers op het programma. "De spin-off van de belangstelling voor de kogge is groot. Goed voor de horeca en ondernemers in de regio IJsseldelta", aldus Groot Koerkamp.
Enige tegenvaller tot nu toe in het Kamper promotieverhaal is het uitstel van de berging van de kogge. Die zou aanvankelijk tijdens het evenement 'Kerst in Oud Kampen' deels boven water liggen, maar dat gaat niet lukken. Daarentegen zal de replica van de kogge wel voor de kade liggen en kunnen bezoekers van het evenement ook een aantal spullen bezichtigen die onder water in de kogge gevonden zijn.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.