nieuws

Rechter wijst vergunning exploitant seksramen Bokkingshang Deventer van de hand

Bokkingshang in Deventer
Bokkingshang in Deventer
De beoogd exploitant en huurder van dertig seksramen aan de Bokkingshang in Deventer krijgt geen vergunning. De bestuursrechtbank geeft de burgemeester van Deventer gelijk dat hij deze vergunning geweigerd heeft. De reden: er zijn te nauwe zakelijke banden met de eigenaar en huurbaas van de panden, die een crimineel verleden heeft.
De exploitant en zijn onderneming zijn vrij van 'antecedenten' zoals dat heet, maar het integriteitsbureau Bibob heeft niettemin een negatief advies gegeven over de kwestie, wat door de gemeente is opgevolgd.

Huur liep formeel via stichting

De onderneming van de exploitant heeft een huurovereenkomst gesloten met de pandeigenaar en tevens vorige exploitant. Die huur liep formeel via een stichting die wordt bestuurd door de kinderen van de pandeigenaar.
Maar die constructie lijkt te zijn opgezet om te verhullen dat de huurbaas feitelijk zeggenschap heeft over wie de panden kan huren of niet. Bovendien blijkt dat zeventig procent van de begrote jaaromzet van de seksramen naar de verhuurder zouden gaan.

Opbrengsten mogelijk in criminele circuit

Er is dus wel degelijk een zakelijk samenwerkingsverband met deze verhuurder. Deze is veroordeeld voor criminele feiten, zoals fraude, opiumdelicten, geweld, en overtreding van de Wet wapens en munitie. Opbrengsten van de seksbranche kunnen dus in het criminele circuit belanden. Dat wil de gemeente voorkomen.
Tijdens de zitting in oktober heeft de gemeente aangegeven geen andere plannen met de panden aan de Bokkingshang te hebben. Ze wil alleen niet dat de opbrengsten in het criminele sfeer terecht komen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.