Betaald voetbal

Het magische stadion: Go Ahead Eagles voetballer Bas Kuipers schrijft samen met zijn moeder een kinderboek

Profvoetballer Bas Kuipers en zijn moeder schrijven samen een kinderboek
Profvoetballer Bas Kuipers en zijn moeder schrijven samen een kinderboek © Go Ahead Eagles/Rick Janssen
Afgelopen woensdag was de eerste signeersessie en honderden kinderen, jongeren maar ook vaders en moeders en opa's en oma's waren erbij. Het kinderboek, 'Het magische stadion', van voetballer Bas Kuipers en zijn moeder is nu al een succes.
In de rij, van rond de 200 meter, voor een persoonlijk tekstje en een handtekening van Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers en zijn moeder. Het klinkt absurd maar toch gebeurde het, afgelopen woensdag in de Adelaarshorst.

Trotse moeder

Vanaf de parkeerplaats, door de spelerstunnel en daar aan de rand van het voetbalveld, daar zaten ze, aan een tafeltje, heerlijk relaxed, de vaak zojuist gekochte aankoop te signeren. "Hebben jullie echt ruim een uur in de rij gestaan? Oh sorry hoor, maar ik vind het zó fijn om iedereen ook even kort te spreken", aldus de enthousiaste voetballer.
Zijn moeder, Marjan Kuipers-Peer, straalt en is trots. "Ik wist wel dat hij een populaire voetballer is, maar zó populair, fantastisch om te zien en fantastisch om mee te mogen maken."

Lezen stimuleren

Moeder en zoon schreven samen het boek, onder de vlag van 'Scoor een boek', een maatschappelijk initiatief dan al een aantal jaren door Go Ahead Eagles omarmd wordt. "Wij proberen het lezen onder de jeugd in deze streek actief te stimuleren. Wij zetten onze voetballers in als rolmodel, met veel plezier. Onze wens om een eigen kinderboek te schrijven stond dan ook al jaren op ons lijstje. Tja, en toen ik hoorde dat de moeder van Bas schrijfster is, is het balletje gaan rollen", aldus Sanne de Zeeuw van de betaalde voetbalclub uit Deventer.
"Ik heb genoten van het hele proces. Al moet ik wel eerlijk zijn: mijn moeder heeft het meeste werk gedaan. Ik ben trots op het eindresultaat en ja, ik heb het boek zelf ook al helemaal uitgelezen. Sterker nog, ik heb mijn vriendin zelfs voorgelezen", grapt de voetballer.

Dierbaar proces

De opbrengst van 'Het magische stadion' gaat naar de hersenstichting. De familie Kuipers draagt dit goede doel een warm hart toe. Dit omdat vader Kuipers in oktober 2022, op veel te jonge leeftijd, overleden is aan een hersenbloeding. "Met dat in het achterhoofd was het een dierbaar proces, zó mooi om dit samen met je moeder te mogen doen. En weet je? Een boek is er en blijft er, voor altijd".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.