Betaald voetbal

Frustrerende avond voor slordig Go Ahead Eagles: "Gingen tegen onszelf voetballen"

Het had zo'n mooie avond kunnen worden voor Go Ahead Eagles. Bij winst op provinciegenoot Heracles zouden de Deventenaren in punten gelijk komen met nummer vijf Ajax, maar op Erve Asito bleken de Almeloërs met 2-0 te sterk.
Aanvoerder Bas Kuipers sprak na aflopend van een frustrerende avond. "Op een gegeven moment ga je als team tegen jezelf voetballen en dat is heel zonde."

Kansen Go Ahead

Go Ahead Eagles was de bovenliggende partij, maar het vergat met name voor rust om de score te openen. "De eerste helft begin het publiek hier de eigen spelers uit te fluiten. Wij krijgen een paar grote kansen, maar die gaan er niet in. Zij hebben geen schot op doel gehad voor rust."
Ook na rust krijgt Go Ahead kansen, maar door doelpunten van Jizz Hornkamp en Bryan Limbombe trok Heracles aan het langste eind. "De eerste beste kopbal van hun vliegt erin. Dan weet je dat het lastig gaat worden, met het publiek dat erachter gaat staan. Je krijgt twee levensgrote kansen, maar na de 2-0 was het klaar", zegt Kuipers.

Niks te verliezen

"We waren heel slordig", vervolgt Kuipers over het duel in Almelo. "Ik miste de durf om naar voren te spelen. Probeer gewoon een keer iets. Daar kunnen we wel iets uit meenemen. We hebben niks te verliezen, dus daar moeten we het over hebben."

Irritatie

In de slotfase raakte de aanvoerder geïrriteerd en liep hij ook nog tegen een gele kaart aan. "Het was een hele frustrerende wedstrijd. Vooral omdat het heel onnodig was. Ik heb niet het gevoel gehad dat zij de betere waren, dus dan is dit gewoon heel erg zonde", besluit Kuipers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.