Betaald voetbal

Aanvallend onmachtig PEC Zwolle kansloos onderuit op bezoek bij Fortuna Sittard

Een aanvallend onmachtig PEC Zwolle heeft zaterdagavond opnieuw niet weten te winnen in de Eredivisie. De Zwollenaren zijn al sinds 4 februari zonder zege en gingen in Limburg met 3-1 onderuit tegen Fortuna Sittard. Ondanks dat PEC weinig te vertellen had, mocht het zicht wel beklagen bij scheidsrechter Marc Nagtegaal, die bij een 1-0 tussenstand weigerde een strafschop te geven aan PEC.
Trainer Johnny Jansen stuurde dezelfde elf namen als vorige week de wei in en zijn elftal begon moeizaam aan het duel in Limburg. De thuisploeg was de bovenliggende partij, zonder daarbij kansen te creëren.

Weinig kansen

Pas na een klein halfuur viel er een eerste mogelijkheid te noteren. Silvester van der Water ging in de fout en Justin Lonwijk leek de score te kunnen openen, maar de aanvaller van Fortuna schoot tegen zijn eigen hand aan. De enige mogelijkheid voor de Blauwvingers kwam op naam van Ody Velanas. Zijn vrije trap werd met moeite gekeerd door Michael Verrips.

Sterke fase Fortuna beloond

Fortuna werd beter en Anselmo Garcia Mac-Nulty tot tweemaal toe de reddende engel voor PEC. De verdediger redde op de lijn bij een inzetten van Kaj Sierhuis. De spits van Fortuna vond daarna Jasper Schendelaar op zijn weg, maar een minuut later opende hij uit een voorzet van Mitchell Dijks alsnog de score: 1-0.
Kaj Sierhuis kopt de 1-0 tegen de touwen
Kaj Sierhuis kopt de 1-0 tegen de touwen © Orange Pictures
Voor rust kreeg de thuisploeg via Sierhuis, Inigo Cordoba en Oguzhan Özyakup nog mogelijkheden op meer, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor zochten beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op.

Geen penalty PEC, Fortuna profiteert

Jansen greep de rust aan om zijn team om te gooien. De zwak spelende Van der Water werd gewisseld voor Kaj de Rooij en Eliano Reijnders verving Filip Krastev. Reijnders schoot de bal na een klein uur spelen tegen de hand van Dijks, maar PEC kreeg tot ieders verbazing geen penalty.
Aan de overzijde verdubbelde Lonwijk direct na de hervatting van het spel de score en dus was het een zure minuut voor de Zwollenaren. Met Tolis Vellios voor Anouar El Azzouzi ging PEC aanvallender spelen in de slotfase. Daarmee gaf het ook meer ruimte weg en Schendelaar voorkwam met een goede redding dat Ragnar Oratmangoen het duel vroegtijdig in het slot gooide.

Nog twee doelpunten in blessuretijd

Pas in de 81ste minuut hoefde Verrips voor de tweede keer in actie te komen, toen Lam van ver uithaalde. De doelman tikte de bal over en uit de corner die volgde schoot Bram van Polen hoog over. In blessuretijd kreeg Davy van den Berg nog een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, waarna Fortuna er via Alessio Da Cruz nog 3-0 van maakte.
Lennart Thy zorgde met zijn tiende treffer van het seizoen nog voor de 3-1, maar het doelpunt was enkel voor de statistieken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.