nieuws

Raad van State doet dit jaar geen uitspraak over komst bouwmarkt Hornbach naar Zwolle

Bouwmarkt Hornbach
Bouwmarkt Hornbach
De Raad van State doet dit jaar geen uitspraak in de zaak over de komst van bouwmarkt Hornbach naar Zwolle. Hornbach maakte in mei bezwaar tegen de belemmeringen die concurrenten Gamma en Praxis hebben opgeworpen tegen de vestiging van Hornbach op industrieterrein Voorst.
Na de zitting in mei leek het nog een paar weken wachten op de uitspraak van de Raad van State, maar in augustus werd aan staatsraad advocaat-generaal Widdershoven gevraagd te kijken naar het zogenoemde relativiteitsvereiste. Het relativiteitsbeginsel heeft te maken met de mogelijkheid of partijen zich al dan niet kunnen beroepen op geldende normen.
In het burgerrecht bestaat de mogelijkheid om uitzonderingen te maken als dat nodig is. Aan Widdershoven was gevraagd om te onderzoeken of dat ook voor het bestuursrecht mogelijk zou moeten zijn. In zijn conclusie, een lijvig rapport dat vandaag is verschenen en hier te vinden is, zegt Widdershoven dat die mogelijkheid er inderdaad moet zijn.
Nu die conclusie er is krijgen de partijen twee weken de tijd hun reactie te geven. Daarna gaat de Raad van State aan de slag met de einduitspraak. Wanneer die komt is nog onduidelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.