Betaald voetbal

Oosttribune Podcast #195: "Door falende arbitrage ligt hoofd van Johnny Jansen op het hakblok"

Een handsbal van Fortuna Sittard-verdediger Mitchell Dijks werd niet bestraft tegen PEC Zwolle (3-1)
Een handsbal van Fortuna Sittard-verdediger Mitchell Dijks werd niet bestraft tegen PEC Zwolle (3-1) © ANP
Niet voor de eerste keer voelde PEC Zwolle zich dit seizoen flink benadeeld door een arbitrale dwaling. Tegen Fortuna Sittard werd een handsbal van Fortuna-verdediger Mitchell Dijks niet bestraft door scheidsrechter Marc Nagtegaal en VAR Laurens Gerrets. Mede door die blunder ging het elftal van trainer Johnny Jansen met 3-1 onderuit in Limburg.
Voor PEC was het alweer de zesde wedstrijd op een rij zonder zege. Daardoor neemt de kritiek op Jansen alsmaar toe. "Hij staat onder een enorme druk en moet geen vier wedstrijden op een rij verliezen, maar als de arbitrage een heel klein beetje zijn werk doet had het hoofd van Johnny Jansen niet op het hakblok gelegen", zegt RTV Oost-sportverslaggever Tijmen van Wissing in aflevering #195 van De Oosttribune Podcast.

Pedant gedrag afkeuren

Een dag later deed scheidsrechter Joey Kooij ook een duit in het zakje door een treffer van Myron Boadu af te keuren. Volgens de geleerden hinderde de spits van FC Twente de PSV-doelman Walter Benítez. "Onbegrijpelijk dat die goal wordt afgekeurd. Het was weer een ouderwetse Joey Kooij-show", stelt Nico Wantia.
De gemoederen liepen vervolgens hoog op in het Philips Stadion. Zo werd keeperstrainer Sander Boschker met rood van het veld gestuurd door Kooij. "Ze zijn platgezegd genaaid. Ik heb veel meer met de ongemanierde Boschker. Als dit pedante gedrag niet ten stelligste wordt afgekeurd krijg je alleen maar types als Joey Kooij", vult Van Wissing aan.

Lek nog niet boven

Erve Asito slaakte vrijdagavond een flinke zucht van opluchting. De geplaagde Almeloërs waren met 2-0 te sterk voor Go Ahead Eagles. "Maar het is onbegrijpelijk dat Go Ahead Eagles deze wedstrijd niet wint", meent Van Wissing. "Als je het gemak ziet waarmee Go Ahead Eagles het veld overstak. Heracles was rijp voor de slacht. Het lek is nog lang niet boven in Almelo", besluit Wantia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.