nieuws

Ootmarsum ontvangt prijs voor groenste dorp van Nederland

In Ootmarsum is vanmiddag een cheque van vijfduizend euro overhandigd aan de gemeente Dinkelland door Entente Florale. Deze organisatie riep de stad uit als groenste dorp van Nederland.
De gemeente gaat het geld gebruiken voor het verbeteren van het groen de bebouwde kom van Ootmarsum. Zo worden er kastanjebomen in de Kloostertuin. Ook worden er bomen geplant op bedrijventerrein de Mors.
De jury prees onder meer het groenbeleid van de gemeente Dinkelland. Daarbij is gekeken naar hoe het groen er nu bij staat, maar ook wat de gemeente er de afgelopen jaren aan heeft gedaan om het groen te onderhouden.

Stad beoordeeld als dorp

Ootmarsum heeft officieel een stadsrechten, maar de jury van Entente Florale heeft deze plaatst beoordeeld als een dorp. De gemeente Dinkelland is trots op de onderscheiding en zegt mee te gaan doen aan de verkiezing groenste dorp van Europa. 
Overijssel doet het overigens goed bij de verkiezing groenste stad of dorp van Nederland. Zo wonnen eerder Zwolle, Dalfsen, Deventer en Wijhe deze prijs.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.