Nieuws

Naast douches en cv-ketels biedt installatiebedrijf uit Luttenberg straks ook kinderopvang aan

Eigenaar Niek Hemmink met de eerste jonge techneuten in spe.
Eigenaar Niek Hemmink met de eerste jonge techneuten in spe. © Niek Hemmink
Niek Hemmink uit Luttenberg heeft een wel heel creatieve manier om technisch personeel te werven. De ondernemer opent een kinderopvang naast zijn installatiebedrijf, waar kinderen al kennismaken met het vak voordat ze kunnen lopen. Twee vliegen in één klap, denkt de Luttenberger.

27-3: Het bedrijf zegt nu dat het gaat om een 1 aprilgrap, terwijl het dat eerder ontkende. Dit bekent dat er geen ruimte komt om kinderen op te vangen.

De eigenaar van het installatiebedrijf ReDIT speelde al langer met het idee. "In de technieksector kampen we al lang met personeelstekorten. Van familie die werkzaam is in de kinderopvangsector hoor ik hetzelfde. Toen bedacht ik me dat dit een goede combinatie is."
Tekorten in de technieksector
Er is een nijpend tekort in de technieksector in Overijssel. Eerder schreef RTV Oost al dat op dit moment tweeduizend techniek-gerelateerde vacatures openstaan en dat dat aantal onverminderd hard groeit. Hierdoor kunnen klanten op wachtlijsten geplaatst worden en moeten ondernemers soms 'nee' verkopen bij nieuwe klussen.

Vorig jaar september startte de brancheorganisatie Techniek Nederland de campagne 'Je kunt zoveel meer in de techniek' om zo de tekorten aan te pakken en nieuwe technici te werven.

De Luttenberger ziet twee grote voordelen. Hij wil de jeugd warm maken voor de technische sector én een aantrekkelijkere werkgever worden. "Het is toch makkelijk als je je kind 's ochtends meeneemt naar je werk en hem 's avonds weer mee terugneemt."
"De units van het kinderdagverblijf komen midden tussen de pvc-buizen in het magazijn te staan. Kinderen mogen daar ook mee spelen. Op die manier laten we ze spelenderwijs kennismaken met de techniek."

Opening

Half mei hoopt Hemmink de deuren van zijn kinderdagverblijf te openen. "We zijn in gesprek met verschillende partijen. In eerste instantie gaan we samenwerken met bestaande kinderdagverblijven. Uiteindelijk willen we ook geschoold personeel in dienst hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.