Sport

De Oosttribune op zondag: basketbalfinale Landstede Hammers en twee Overijsselse confrontaties

DETO tegen Berkum is een van de Overijsselse affiches dit weekend
DETO tegen Berkum is een van de Overijsselse affiches dit weekend © Orange Pictures
Een bomvolle editie van De Oosttribune staat de sportliefhebber zondag te wachten. Op TV Oost kan men inschakelen voor wedstrijden in de Tweede-, Derde- en Vierde Divisie én als slotstuk de bekerfinale van de basketbalheren van Landstede Hammers.
HHC Hardenberg, de nummer vijf van de Tweede Divisie, boekte vorige week op De Boshoek een knappe overwinning op koploper Spakenburg en dit weekend staat weer een topper op het menu voor de formatie van Pascal Diender. In Katwijk aan Zee is het ambitieuze Quick Boys de opponent.

HSC'21-Staphorst

Van de Tweede Divisie gaan we door naar de Derde Divisie. Met dit weekend een heerlijke Overijsselse confrontatie tussen HSC’21 en Staphorst. Voor de club uit Haaksbergen is de tijd rijp om weer eens een driepunter in de wacht te slepen, want in de laatste drie wedstrijden verzamelde de ploeg van Daniel Nijhof slechts een punt. Tegenstander Staphorst moet nog alle zeilen bijzetten om de nacompetitie dit seizoen te ontlopen.

DETO-Berkum

Ook in de Vierde Divisie kruisen twee teams uit onze provincie dit weekend de degens. Vriezenveen versus Zwolle, oftewel DETO tegen Berkum. Beide ploegen zijn hard op weg om handhaving veilig te stellen, maar daarvoor moeten nog wel wat punten vergaard worden.

Excelsior'31

Ook kampioensfavoriet Excelsior’31 komt in actie. De equipe van trainer Jos van der Veen heeft de wind in de tweede seizoenshelft goed in de zeilen. Zeven wedstrijden in 2024 leverden ook zeven overwinningen op. De jacht naar de titel, en bovenal promotie, wordt zaterdag vervolgd in Lichtenvoorde, waar laagvlieger Longa’30 moet worden bedwongen.

Landstede Hammers

Voor Landstede Hammers staat zondag zilverwerk op het spel. De basketballers uit Zwolle komen in actie in de nationale bekerfinale. In het Topsportcentrum in Almere gaat de formatie van coach Jean-Marc Jaumin de strijd aan met Heroes Den Bosch.

Bovengenoemde samenvattingen zijn zondagavond te zien in De Oosttribune op TV Oost. De uitzending begint om 20.30 uur en wordt ieder uur herhaald. Alle samenvattingen zijn zondag ook online te bekijken op rtvoost.nl en in de RTV Oost-app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.