Nieuws

Doek valt voor middelbare school in Hengelo: kinderen moeten nieuwe school zoeken

Pvo Hengelo sluit definitief de deuren
Pvo Hengelo sluit definitief de deuren © Google Streetview
Het doek is definitief gevallen van de middelbare school Pvo in Hengelo. Gesprekken om tot een fusie of samenwerking te komen met een andere school, hebben tot niets geleid. En dus gaan de deuren van de school deze zomer definitief dicht.
De Hengelose locatie van Scholen voor Persoonlijk Voortgezet Onderwijs (Mezquita College) moet de deuren sluiten, omdat het te weinig leerlingen heeft. Op de school zitten 120 kinderen. Omdat er ook geen verandering zit in de aanwas van nieuwe leerlingen, heeft de schoolleiding de keuze gemaakt de stekker uit de school te trekken. Hoewel de medezeggenschapsraad officieel nog advies moet uitbrengen, lijkt sluiting onvermijdelijk.

Pvo biedt een onderwijsvorm met kleine klassen van rond de zestien leerlingen. Ook krijgen scholieren langere tijd één vak. Ouders vrezen dat hun kinderen daardoor moeilijker kunnen instromen bij scholengemeenschap OSG, die niet die onderwijsvorm aanbiedt. Onder de paraplu van scholengemeenschap OSG vallen Montessori College Twente, Bataafs Lyceum, ‘t Genseler en CT Stork College.

Ouders van de leerlingen op Pvo zijn eind deze week op de hoogte gebracht van de sluiting. Interim-schoolleider Jeroen de Ruiter laat in een brief aan de ouders weten 'dat er alles aan gedaan is om voortzetting van Pvo Hengelo in welke vorm dan ook mogelijk te maken'. "Het mag duidelijk zijn Vanuit de schoolleiding is er vrijwel dagelijks aan gewerkt en onze inspanningen waren hierop gericht. Dit is een teleurstelling voor ons allen: leerlingen, ouders, medewerkers, schoolleiding en bestuur."

Nieuwe school

De gaat per 1 augustus dicht. In de brief benadrukt De Ruiter dat ouders worden geholpen bij het vinden van een nieuwe school voor hun kind. "Dit is niet wat jullie in gedachten hadden toen jullie voor Pvo Hengelo kozen, dat realiseren we ons."
Alle leerlingen krijgen een uitnodiging van OSG Hengelo, Scholengroep Carmel Hengelo en het Assink Lyceum om volgend jaar naar een van die scholen te gaan. "Deze scholen verwelkomen jullie graag. Wij zullen zorgen voor een goede overdracht, ook als leerlingen voor een andere school kiezen. Eén ding is zeker: onderwijs is gegarandeerd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.