Amateurvoetbal

Genemuiden doet goede zaken, belangrijke zege Staphorst en Quick en Olde Veste door in beker

Genemuiden viert de treffer van Streutker
Genemuiden viert de treffer van Streutker © SC Genemuiden
Geen voetbal in de Vierde Divisie vanmiddag, maar wel in de Tweede en Derde en in de Districtsbeker. Hieronder een overzicht van de resultaten van de Overijsselse clubs.
Voor HHC Hardenberg gaat het seizoen als een nachtkaars uit. De ploeg van trainer Pascal Diender verloor vanmiddag voor de tweede keer op rij. GVVV was in Hardenberg met 1-0 te sterk door een treffer van Ilias Latif, tien minuten voor rust. HHC blijft daardoor in de middenmoot van de Tweede Divisie staan.

Genemuiden blijft meedoen, belangrijke zege Staphorst

SC Genemuiden blijft meedoen om de titel in de Derde Divisie. Het won vanmiddag met 2-0 bij hekkensluiter ODIN'59 en zag concurrent RKAV Volendam verliezen bij Sparta Nijkerk. Jens Jurn Streutker bezorgde zijn ploeg de 1-0 met een vroege treffer en kort voor het einde zorgde Milan Drost met zijn eerste voor Genemuiden voor de beslissing.
IJsselmeervogels is nu de nieuwe koploper na de zege op DVS'33. De top vier staat binnen vier punten van elkaar.
HSC'21 ging hard onderuit bij Eemdijk. De eindstand van 4-1 stond bij rust al op het scorebord. Yannick Bouw en Jeffrey van den Dikkenberg zorgden voor 2-0 in het eerste kwart van de wedstrijd. Zeki Erkilinc deed met een afstandsschot iets terug, maar kort voor rust zorgden Freek van Belzen en opnieuw Bouw voor de 4-1. Daar kwam na rust dus geen verandering meer in. HSC blijft middenmoter in de stand.
Staphorst, met Paul Weerman op de bank als vervanger van de weggestuurde Joram Hendriks, boekte onderin een zeer belangrijke zege op VVSB. Reinier Crediet maakte na een kwartier de enige treffer van die wedstrijd, maar die leverde de ploeg dus wel drie belangrijke punten op. Daarvan heeft het er nu 34 en daarmee neemt het voorlopig afstand van de onderste vier plekken. De laatste twee degraderen en de nummers vijftien en zestien spelen nacompetitie.

Quick en Olde Veste naar halve finales

Quick'20 plaatste zich voor de halve finales van de Districtsbeker Oost en daarmee ook voor de landelijke KNVB Beker van komend seizoen. In eigen huis won de club uit Vierde Divisie met 5-2 van SDC Putten. Bij rust was het al 4-0 door Gijs Olde Scholtenhuis, Frank Eulderink, Cas Goorhuis Oude Sanderink en Luuk Geelen. Na de pauze deed Putten iets terug via Matthew van Duinen en Rob Buter, maar Goorhuis Oude Sanderink zette de marge weer op drie: 5-2.
Bij de laatste vier is FC Winterswijk de tegenstander. Er zit nog een Overijsselse finale in in Oost, want donderdag plaatste Excelsior'31 zich al ten koste van Rohda Raalte voor de halve finales. Die zijn eind april, de finale is op 8 of 9 mei.
In Noord bereikte regerend bekerwinnaar d'Olde Veste ook de laatste vier en dus ook de KNVB Beker. Bij derdeklasser Be Quick Dokkum was de eersteklasser met 2-0 te sterk door doelpunten van Tom Kisjes en Jeffrey Dijkstra. Bij de laatste vier is SVBO eind april de tegenstander. Ook hier is de finale op 8 of 9 mei.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.